AKDENİZ’DE HİZMET VATANDAŞIN AYAĞINA GİDİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ’DE HİZMET VATANDAŞIN AYAĞINA GİDİYOR


 

Akdeniz’de; yaşlı, kimsesiz ve engelli vatandaşlar için başlatılan ’Evde Bakım ve Temizlik Hizmet’ yeni yılda da kesintisiz sürüyor.Proje kapsamında ilçe genelinde tespit edilen yüzlerce kişiye daha ulaşarak hizmet verildi.

Haber Merkezi

Akdeniz Belediyesi’nin; İlçe genelinde 65 yaş üstü, hastalık veya engelleri nedeniyle gündelik ihtiyaçlarını yerine getiremeyen kimsesiz vatandaşlar için başlattığı “Evde Bakım ve Temizlik Hizmeti” yeni yılda da kesintisiz devam ediyor. Geçtiğimiz yıl yüzlerce kişiye hizmet veren ekipler, yeni yılın ilk ayı 1 Ocak’tan itibaren 103 ev temizliği, 88 kişiye ise kişisel bakım hizmeti verdi. Periyodik şekilde evde bakım ve temizlik hizmeti verilen kişi sayısı ise 191’e ulaştı.

“YAŞLI VE ENGELLİ İNSANLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Yaşlılarımızı sevip, onları korumak, saygı ve hürmet göstermek en büyük erdemlerden biridir. Özellikle kimsesiz yaşlı vatandaşlarımıza sahip çıkmaya çalışıyoruz” dedi.

Açıklamasını; “Evde bakım ve temizlik hizmetini yaşlı ve engelli vatandaşımızın ayağına götürüyor, onlara aileleri kadar yakın olmaya çalışıyoruz” diyerek sürdüren Başkan Gültak, “Amacımız, yaşlı ve engelli insanlarımızın, günlük yaşamlarını kolaylaştırmak ve yalnız, kimsesiz olmadıklarını onlara hissettirmektir. Onlardan alacağımız hayır duaları en büyük mükâfattır. Yaşlılarımızın daima yanındayız, olmaya da devam edeceğiz. Muhtarlarımız ve vatandaşlarımızdan isteğimiz, yalnız yaşayan, bakıma muhtaç vatandaşlarımızı Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüze bildirmeleridir” ifadelerini kullandı.

“İHTİYAÇ DUYDUKLARI HİZMET, YAŞLI, ENGELLİ VE KİMSESİZ İNSANLARIN AYAĞINA GİDİYOR”

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünce; Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç duydukları hizmetler, en kısa sürede gerçekleşiyor. Ekipler, bu durumdaki vatandaşların kişisel bakımı ve evlerinin temizliğinin yanı sıra, yaşlılık, dulluk veya engellilik maaşı bağlanması için gereken takip işlemlerini de yapıyor. SYDV ile iletişime geçen ekipler, gıda temini için ihtiyaç sahibi vatandaşların kayıtlarının yapılmasına aracı oluyor.

Kendilerine yönelik kişisel bakımın yanı sıra, evde de temizlik hizmeti yapan ekipleri karşılarında görünce mutlu olan vatandaşlar, bu hizmetten büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getiriyorlar . Akdeniz Belediyesi’nin sunduğu “Evde Bakım ve Temizlik” hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar veya yakınları, (0530-290-9797) ile (0324-2320441/42) numaralı telefonlar aracılığıyla belediye yetkililerine ulaşabilirler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA