ÇİĞDEMLER YAŞASIN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇİĞDEMLER YAŞASIN


 

Yaşamını başkalarının haklarına adamış olan Çiğdem Akbaba’nın (44), ilik kanseri tedavisi için kök hücre gerekirken, adeta tüm Mersin seferber oldu. Ailesinden doku uyumu bulunamayan Akbaba için, Mersin’de Sacide Yurtçiçek ve Aysel Demir Kılavuz bir kampanya başlattı.

GİZEM EKİCİ

Mersin’de yaşayan ve 4 aydır kanser teşhisi konulmasına rağmen uygun ilik bulunamadığı için tedavisi kemoterapiye yanıt vermeyen Çiğdem Akbaba için, Mersin’de 2 kadın gönüllü tarafından bağış kampanyası başlatıldı.

“CANA, CAN OLMAK İÇİN”

Forum AVM önünde bulunan Kızılay Merkezi’nde başlatılan bağış kampanyasında konuşan Aysel Demir Kılavuz, “Çiğdem ve ailesi uyumlu donörü ararken çok zor durumda kalıyorlar. Annesi ilaç kullandığı için veremiyor. Kardeşlerinin yüzde 40-50 uyumu ise işe yaramıyor, masadan kalkamayabilir deniliyor. Bu yüzden bu kampanyayı sadece 3 gün olarak görmeyin, her gün 18-50 yaş arasında olan vatandaşları buraya gelip donör olmaya davet ediyoruz”  dedi. Çiğdem’in 4 aydır tedavi gördüğünü de belirten Kılavuz, “Türkiye’de birçok kök hücre bekleyen hasta var. Cana can olmak için vereceğiniz 3 tüp kan çok önemlidir. Yarın bu hastalığın kimin başına geleceğini bilemeyiz. Sadece yakınımız olduğu için değil, insan olarak kan bağışında bulunmak lazım. Birçok ülkede kök hücre uyumları kayıt altına geçmiş durumda ama Türkiye’de bu sayı çok düşük. Bunu yapmak için de bilinçlenmemiz gerekiyor” diye konuştu.

“UMUDUMUZ HAYAT VERMEK”

Kılavuz ile birlikte kampanyanın yürütülmesi için emek harcayan Sacide Yurtçiçek ise;

“Sadece çiğdem değil, binlerce çiğdemimiz var. Umut olmak için buradayız. 18-19-20 tarihleri arasını Kızılay bize uygun gördü. Tüm sokakları gezdik. Mersin’de gitmediğimiz yer kalmadı. Bir kamuoyu oluşturduk, umarım birimizden çıkar. Umudumuz Çiğdem ve Çiğdem gibi insanlara kanlarımız uyar ve hayat vermiş oluruz” dedi.

KİMLER, NASIL DONÖR OLABİLİR?

18-50 yaş arasında olan sağlıklı her birey donör olabilir. Kızılay kan alma merkezlerinde bulunan Türk Kök’e ait formu doldurarak ve 3 tüp kan vererek donör olunabilir. Eşleşme sağlandığında formda kayıtlı olan adreslerden iletişime geçilerek hastaya gerekli şekilde kök hücre bağışı yapılır.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA