CHP’YE YAKIŞMADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’YE YAKIŞMADI!


 

Demokrasinin savunucusu olduğunu savunan CHP’nin il başkanlığı seçiminde muhalif aday Alptekin Eser seçime sokulmadı. Tek listeyle gidilen seçimde Adil Aktay yeniden iki yıllığına il başkanı oldu.

HEDİYE EROĞLU

Günlerdir delegelere baskı iddialarına konu olan CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 37. kongresi, Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Bildirilen zamandan yaklaşık 1,5 saat geç başlayan ve Divan Başkanlığını CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un yaptığı kongreye kentteki diğer siyasi partiler ile sivil toplum kuruluş temsilcilerinin ilgisiz kaldığı gözlendi.  

TANITIM GİDERLERİ 999 BİN TL!

Kongrede ilk olarak söz alan iki yıldır il başkanlığı yapan Adil Aktay oldu. Aktay’ın konuşmasında “Mersin’de hiçbir parti ile resmi bir ittifaka girmemiş olmamıza rağmen sandıkta halk iktidarının tercihi olduk” demesi dikkat çekti. Örgüte; ortak akıl, birlik ve uzlaşma çağrısı yapan Aktay’ın faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edildi.

CHP Mersin İl Başkanlığı’nın kesin hesap sunumunda ise Aktay yönetiminin önceki dönemden 22 bin 715 TL borç ve 3 bin 666 TL kasa mevcudiyeti devraldığı, 2020 döneminde ise 1 milyon 357 bin TL bağış, 6 bin 850 TL yayın geliri, 10 bin 264 TL dosya ücreti gelirleri, bir milyon 171 TL de üst örgütten alınan yardım olduğu bildirildi.

Toplam 2 milyon 548 bin TL gelir elde eden CHP mersin İl Başkanlığı’nın; 151 bin 343 TL personel maaş ödemesi, 121 bin 900 TL temsil ağırlama gideri, 39 bin TL kırtasiye ve büro giderleri, 27 bin TL haberleşme giderleri, 219 bin TL taşıma gideri, 274 bin TL güvenlik hizmeti gideri, 315 bin TL kira gideri, 38 bin TL ısıtma, aydınlatma ve temizlik gideri, 37 bin TL vergi, sigorta ve noter gideri, 109 bin TL demirbaş gideri, 186 bin TL teşkilatlara yardım gideri, 999 bin 355 TL seçim tanıtım giderleri olduğu ve dönem sonu itibariyle kasada 5 bin 601 TL para bulunduğu bildirildi. Hesap raporu da itirazsız oylandı ve kabul edildi.

MUHALİFLERİN ADAYI SEÇİME SOKULMADI, SALONA POLİS GİRDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile 13 ilçe başkanının destek açıklaması yaptığı mevcut İl Başkanı Adil Aktay yeniden aday olurken, muhalefetin üzerinde anlaştığı Alptekin Eser’in adaylığı iddialara göre engellendi.

Televizyon kanallarının konuşmaların ardından yayını kestiği kongrede imza verenlerin büyük kısmının delege olmadığı gerekçesiyle Eser’in adaylığı kabul edilmezken, Divan Başkanı Engin Özkoç’un tek listeyle seçim çağrısı yaparak, delegeleri sandığa yönlendirmesi üzerine salon karıştı. Alptekin Eser ise, kürsüyü işgal etti. Eser, “Bu partide seçme seçilme hakkı olmayacak mı?” diyerek duruma isyan etti. Bunu üzerine salonda kısa süreli arbede yaşandı ve salona polis girdi.

Polisin müdahalesinin ardından delegeler oy seçimi için sandık başına gitti ve 459 oyun 428’ini alan Adil Aktay yeniden il başkanı seçildi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA