İŞTEN ÇIKARMALAR MECLİSİ GERDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞTEN ÇIKARMALAR MECLİSİ GERDİ!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde 31 Mart’tan buyana süren işten çıkarmalar gerilim yaratmaya devam ediyor. Dün yapılan meclis toplantısında CHP’li yönetim ile muhalefetteki Cumhur İttifakı yine arşı karşıya geldi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı meclis toplantısının ikinci birleşimi  Silifke Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ile Mükerrem Tollu’nun katılmadığı toplantıya Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkarılan işçiler tartışması damga vurdu.

Cumhur İttifakı’na mensup AKP ve MHP’li meclis üyelerinin konuyu yeniden gündeme getirmesi ile gergin tartışmalar yaşandı.

SİLİFKE’DE 100 İŞÇİ İŞTEN ÇIKARILDI

Meclisin dilek ve temenniler bölümünde söz alan MHP’li meclis üyesi Mahmut Tat’ın 10 aydır işçi çıkarmalarla ilgili konuları gündeme getirdiklerini dile getirmesinin ardından, CHP’li meclis üyelerinin Silifke Belediyesi’nce 100 işçiyi işten çıkarması ile ilgili çıkışı tansiyonu yükseltti.

SEÇER SİNİRLERİNE HAKİM OLAMADI

Eleştiriler karşısında sinirlerine hakim olamayan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, meclis üyelerine bu konuyu kamuoyu önünde değil, birebir toplantılarda konuşma çağrısını yineledi.

“Aynı şeyleri söylemekten sıkıldım artık” diyen Seçer, “Cumhur İttifakı’na mensup meclis üyelerimiz, belediye ile ilişkisi kesilen personelle ilgili bir konu olduğu zaman bizimle iletişme geçebiliyor ve bizden cevap alabiliyorlar. Aslında kendileri de biliyor ki, biz bu çıkarma işlemlerini keyfimizden yapmıyoruz. Belediye sorun yaşıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Silifke Belediyesi’nin işten çıkarmaları ile ilgili her hangi bir beyanatım olmadı, gereksiz yere gündeme taşımadım. Siyasi bir şov ya da malzeme yapmadım.

Silifke’ belediyesi hangi saikle çalışan personelin işine son veriyorsa bende o nedenle son veriyorum. Kılıfı hazırlamışsınız, istihdam fazlası diye. Ben daha dürüst davranıyorum. Çalışmıyor” dedi.

Ancak MHP’li Mehmet Topkara araya gererek, “Silifke ile Mersin’de yaşanan aynı şey değil, biz size her zaman destek veriyoruz ama işçi çıkarmalar bitmiyor” tepkisi verdi.

“BİRBİRİMİZİN DÜRÜSTLÜĞÜNÜ TEST ETMEYELİM”

Bakan Seçer ise “Birbirimizin dürüstlüğünü test etmeyelim. Silifke Belediye Başkanı burada istihdam fazlası diyerek işten çıkarmalar yaptı ama peki yeni işe alımlar yaptı mı? Yapmadı mı? Bende işe insan alıyorum. Siz istihdam fazlası diyerek işçi çıkarıp yeni kişileri işe alıyorsunuz. Bende ‘bu insanlar iş yapmıyor, işi provoke ediyor’ diyorum. 10 bin insan çalışıyor bunların hepsi benim partime mi mensup? Bugüne kadar CHP’ye oy vermişler mi?” dedi

SEÇER’E; “SAKİN OLUN ÇAĞRISI”

Mahmut Tat tekrar söz alarak, “Konuyla ilgili öz cümlelerle alt kadroda kasıtlı davranışlar olduğuna dikkat çektim. Üst kadronun ve sizlerin gelen ve liste ve isimleri tekrar bir süzgeçten geçirmenizi rica ettik. Konuyu biraz daha sakin üslupla anlaşılabilecek şekliyle izah ederseniz iyi olur” dedi.

“TARSUS’TA KENDİNİ YAKAN İŞÇİ KULLANILIYOR”

Başkan Seçer ise sakin olduğunu söyleyerek, Tarsus’ta işten çıkarıldığı için kendini yakan işçiyle ilgili şu açıklamayı yaptı; “Tarsus’ta meydana gelen bir olay dile getirildi. Bazı yalan yanlış haberler yapılıyor, bu vatandaşımız kullanılıyor.

Bu vatandaş Tarsus Evde Bakım Hizmetleri’nde şoför olarak görev yapıyor. Zimmetinde bulunan aracı mesai dışında kullandığı tespit ediliyor ve disiplin suçuyla görevine son veriliyor. Tehdit ve hakaret suçlarından da poliste kayıtları var. Konu TBMM’de de dile getirildi. Araştırmadan mecliste bunu dile getirmek toplumu tahrik etmek anlamına gelir.

Bu düzenlemeleri hepimiz için yapmak zorundayım. Siyaset kurumu, böyle gelmiş böyle gider diyemeyiz. Yanlışlık var ise düzeltiriz.

Biz işçi çıkarmaları 5 değil 15 süzgeçten geçiriyoruz. 35 memur arkadaşımız ilimizin değişik ilçelerinde görevlendirildi. Bu kişiler minimum 7 bin TL maaş alan arkadaşlarımız ve ama bunların aldığı maaşlar doğru değil. Vicdanınız kabul ediyorsa bir çoğu gelecek akşama kadar oturup dedikodu yapacak, kurumu sıkıntıya sokacak’ yapmayın... Gidin konuşun diyorum, ‘Ben daire başkanlığı yaptım aşağısını kabul etmem’ diyenler var. Ben yeniden daire başkanlığımı mı kuracağım? Partizanlık yapıyorsunuz diyemezsiniz, bu bana karşı haksızlık olur. ‘Konuşun, çalışsınlar, bana fayda sağlansınlar’ demekten dilimde tüy bitti.

Benim iki konu var; insan ve para kaynağı yaratmak. Bu kadar deneyimsiz, gaddar bir insan değilim. Bunu gelin oturup birlikte konuşalım, bunu kamuoyu önünde yapıp da germeyelim. Burada bazı şeyler konuşulmuyor. Bu konuyu buraya getirmeyin..

Türkiye muz cumhuriyeti değil, hukuk devleti. İdarenin işlem ve eylemlerine karşı yargı yolu acıktır. Mahkemeye müracaat edebilirler. Yasa bana neyi emrediyorsa onu yapalım” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA