KATLEDİLEN KÜBRA ÖĞRETMENİN AİLESİ ADALET İSTİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KATLEDİLEN KÜBRA ÖĞRETMENİN AİLESİ ADALET İSTİYOR


 

Haber Merkezi

Mersin’de boşandığı eşi tarafından 14 Şubat 2019 tarihinde tabancayla vurularak hayatının baharında katledilen Öğretmen Kübra Aşkın’ın annesi Sebirhan Aşkın, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret etti. 

“CEZAİ İNDİRİM UYGULANIRSA, KIZIM BİR KEZ DAHA ÖLECEK”

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, Psikolog Nazlı Cemre Dursun ile birlikte Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret eden katledilen Kübra öğretmenin annesi Sebirhan Aşkın, kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası istemiyle Mersin 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan katil zanlısı Davut Demir’in en ağır şekilde cezalandırılmasını beklediklerini söyledi. Aşkın, “Ben kızlarımı zor şartlar altında büyüttüm. Adamın birisi gelip, kızımı elimden aldı. Katil hala hak ettiği cezaya çarptırılmadı. Bu durum acımızın daha da artmasına sebep oluyor. Adalet neden bu kadar gecikiyor? Adalet artık yerini bulsun. Eğer cezai indirim uygulanırsa, kızım bir kez daha ölecek. Bu süreçte bana destek veren Mersin Barosu’na, Türkiye Kadın Federasyonu’na ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“HUKUKSAL DESTEK VERİYORUZ AMA ADALET YOK”

Mersin Barosu Genel Sekreteri Adnan Günbay ve Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Şirin Güner’in de bulunduğu ziyarette konuşma yapan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, kadın cinayetlerinin hükümetin uyguladığı politikalardan kaynaklandığını belirterek, “Kadınların edinilmiş haklarını bir bir elinden almaya yönelik adımlarda üstün performans sergileyen siyasi iktidar,  bu üstün performansını kadına şiddetin önlenmesinde, kadın cinayetlerinin durdurulmasında göstermelidir. Kadınlarımızın ‘ölmek istemiyoruz’ çığlığına artık duyarsız kalınmamalıdır. Mersin Barosu olarak, şiddet mağduru kadınlarımıza hukuksal destek veriyoruz ama adalet bulamıyoruz. Kübra Öğretmen gibi katledilen çok sayıda kadınların katilleri, hak ettiği cezaya çarptırılmamıştır. Bu da, kadına yönelik şiddeti meşrulaştırmıştır. Kübra öğretmen ve katledilen tüm kadınlar için bir an önce adalet sağlanmalıdır. Kadını koruyan 6284 sayılı Yasa ve İstanbul Sözleşmesi’nin etkin bir şekilde uygulanması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyorum” ifadesini kullandı.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde kurumların ve sivil toplum örgütlerinin ortak mücadelesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Bu konuda herkes enerjisini aynı yönde kullanmalıdır” dedi.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ise, “Baro Başkanlarının adım attıkları her yerde hukukun, sahanın değiştiğini görüyoruz. Mersin Barosu olarak kurumlarda vermiş olduğunuz toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimlerini önemsiyoruz. Çünkü toplum da bu yönde olumlu değişime uğruyor. Yapacak çok iş var ve siz çok önemlisiniz. Barolar, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve psikologlar bu süreçte çok önemli. Bizler yan yana gelirsek, bu iş hallolur diye düşünüyorum. Doğru iş, doğru zaman, doğru adım önemlidir. İçinde bulunduğumuz dönemin baro başkanlarına teşekkür ediyorum. 2019 yılı itibariyle 40’a yakın baro ile ortak çalışmalarda yer aldık. Hepsi de benim için çok değerli. Bu süreçte hukuksal destek veren Mersin Barosu’na teşekkür ediyorum. Benim için değerlere sahip çıkmak ve değerlerle yola çıkmak çok önemli” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA