MERSİN’DE POLİSİN İLK SORUNU TRAFİK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE POLİSİN İLK SORUNU TRAFİK!


 

Mersin’de 3 yıldır görev yapan Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, göreve geldiği ilk dönemlerde uyuşturucu-terör konsepti suçların ilk sıralarda yer alırken bugün ilk 10’da geriye düştüğünü, ilk sırada trafiğin geldiğini açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, düzenlediği basın toplantısı ile bir araya gelerek, önemli açıklamalar yaptı. Polisevi’nde düzenlenen toplantıya; Şahne’nin yanı sıra Mersin Polisi’nin üst düzey yönetimi katıldı.

BASIN-EMNİYET İLİŞKİSİ ÖNEMLİ

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında düzenlenen etkinliğin şehit cenazeleri nedeniyle bugüne sarktığını belirten Şahne, gazeteci-emniyet ilişkisinin önemine vurgu yaptı.

Şahne, “Yaklaşık 3 yıldır sizlerle birlikte grev yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. O gün ile bugün arasında ilimizdeki değimi hep birlikte görüyoruz. Basın bizim için her zaman 3’üncü göz oldu. uyarılarını her zaman ciddiye aldık. Yapılan eleştirilerle ilgili mutlaka geri dönüşler yaptık. Neticede şehrimizin daha yaşanabilir. Daha güzel bir şehir olması için müdahale ediyoruz. Biz elimizden geldiğince şehrimizin güvenini bozan insanlarla mücadele ederken sizin bize göstermiş olduğunuz yol yöntemleri de göz ardı etmedik. Tüm duyarlılığımızla sizin işaret ettiğiniz noktalara da parmak basmaya çalıştık” dedi.

MERSİN’DE DÖNÜŞÜM YAŞANIYOR

Kentte görev yaptığı son 3 yılda şehirde çok ciddi değişim ve dönüşüm yakalandığını da vurgulayan Müdür Şahne, “Şehrimizde her hafta ne olduğuna dair, değişimler, sorunlarımız, aldığımız tedbirlerin ne aşamada olduğunu dair gelişmeleri her hafta takip ediyoruz. Bu anlamda polisiye olarak ciddi mesafe aldık. Mahalle toplantılarında esnaf ziyaretlerimizde bizi en çok mutlu eden konu şikayetler ile ilgili büyük bir değişim olması.

KENTTEKİ ÖNCELİKLİ SORUN TRAFİK

İlk geldiğimizde uyuşturucu-terör konsepti ile ilgili şikayetler alırken bugün iki konu, ilk 10 problem arasında gözükmüyor. İlk problemler arasında polisin ilgilenmesi gerekti, üzerimize vazife olara düşen trafik konusu var. Trafik ile ilgili ide elimizden gelen tüm tedbirleri almaya çalışacağız. Bundan sonra daha açık, şeffaf olmaya çalışacağız. Genelde bilgi alamıyoruz, ulaşamıyoruz gibi şikayetler olacak ama adli soruşturmalar gizlilik gerektiriyor. Siz gazeteciler konuyu bilmek istiyorsunuz haklı olarak. Ama kişi hak ve hürriyetlerini koruyarak bu işi götüreceğiz” diye konuştu.

NARKOTİKTE TÜRKİYE’NİN EN İYİSİ MERSİN

Daha sonra soruları cevaplayan Şahne, asayiş olaylarında Mersin’in bulunduğu yer ile ilgili soruya; “Asayiş olayları yönünden ilimiz son 3 yılda periyodik olarak ciddi bir düşüş içerisinde. Olayların aydınlatılmasında ilk 5’in içinde olup, narkotik olaylarının aydınlatılmasında Türkiye’nin en iyisiyiz” dedi.

“TRAFİK SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN BELEDİYELER İLE İŞBİRLİĞİ HALİNDEYİZ”

Trafik sorununun çözümüne ilişkin belediyelerle işbirliğine ilişkin soruya da Şahne’nin yanıtı; “Trafik en önemli sorun. Büyükşehir Belediyesi ile sürekli istişare halindeyiz. UKOME ile ilgili trafik koordinasyon merkezi var ve tüm kararlar burada alınıyor ve süre alıyor. Önümüzdeki 5-6 ay içerisinde farklı uygulamalar, değişik yönlendirmeler olacak. Yaya geçitleri ile ilgili denetimleri ve sayıları attıracağız” oldu.

MERSİN’DE NELER OLUYOR?

İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, gazetecilerin emniyet ile yaşadığı bilgi alışverişinde yaşanan sıkıntılara ilişkin de şunları söyledi: “Bilgi alma konusunda sizi mağdur etmeyeceğiz. Tek dikkat edeceğimiz konu; soruşturmanın gizliliği ve insanların özel hayatının zedelenmemesi. Bu hassasiyeti sizlerin de göstermesini istiyorum. Başına gelen bir olay ve suça bulaşması ile insanın tüm hayatı deşifre olabiliyor. Özellikle kadın ve çocuk haberlerinde hassasiyet gösterirseniz çok mutlu olurum.

Artık son bir yıldır ‘Mersin’de ne oluyor?’ Soruları duymaya başladık dışarıda. Hiç ir şey olmuyor, Mersin çok iyi gidiyor. Mersin Türkiye’nin yükselen yıldızı ve bu yıldızın ne kadar parlak olacağı işaret edecek olan insanlar sizsiniz. Şehrimiz ile ilgili olumlu, pozitif haberleri üst segmente taşımanız lazım. Bunu nasıl ulusala taşıyacağız? Bu noktada bize bir şey düşüyorsa yanınızdayız.

Benim derdim bu şehrin toplumsal olarak yukarı çıkması, polisin başarılı olması yetmez. Şehrimiz hem stratejik hem de soysa kültürel olarak Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri. Ve ben iddia ediyorum ikinci İstanbul’u, Mersin’de yaratabiliriz. Burada size çok büyük sorumluluk düşüyor”.

“KAPIMIZ, TELEFONUMUZ 7/24 AÇIK”

Kentin huzur ve güvenliğinin arttırılması için yürütülen önleyici hizmetlere ilişkin soruya yanıt olarak, önleyici kültürü geliştirmeye çalıştıklarını dile getiren şahne, “Geldiğimizden buyana hemen hemen tüm personelimize kişisel gelişimden halkla iletişime sürekli eğitim veriyoruz. Proaktif kültürü geliştiriyoruz. Diyalog ile bir çok konu ilimizde sorun olmadan çözülüyor. Asayiş ve terör müdürlüklerimiz bunları çok üst segmentte yapıyor.

Sokakta çok fazla görmenizin nedeni, ‘sizin yanınızdayız’ algısı vermeye çalışmamız. İnsanlar polisin olduğunu gördüğünde bunların rutin denetimden yapıldığını biliyor. Polisin varlık hissiyatı Mersin’de çok üst düzeyde. Bunu da devam ettireceğiz çünkü topluma huzur ve güven vermeye çalışıyoruz.

Ben yüzde 50 vatandaş, yüzde 50 polisim. Kapımız, telefonumuz 7/24 açık” dedi.

SURİYELİLERİN SUÇA KARIŞMA ORANI DÜŞÜK

Suriyeli nüfusun yoğun olarak yaşadığı Mersin’de, gözle gelenlerin asayiş olaylarına etkisi ile ilgili bilgi veren İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, “Suriyeliler, şehrimizin en önemli konusu gibi gözüküyor ama Türkiye’de ortalama 20 ilde nüfus olarak çok yoğun bir seviyede bulunuyorlar. Kardeşlik duygusu ile bu kardeşlerimizi bağrımıza bastık. Ama bunların sosyal hayat içinde karşımıza çıkan davranış sorun var. Bu da kültürlerinden kaynaklı. Yaşam tarzları ile alakalı.

Mersin’e ilk geldiğimdeki Suriyeli algısı ile 3 yıl sonundaki algı arasında çok büyük fark var. Şuanda şehrimizde toplumsal rahatsızlık yaratacak Suriyeli algısı yok. Toplumda varlar, mümkün mertebe bize entegre olmaya, uyum sağlamaya çalışıyorlar. İlk zamanlar sahilde ağırlıklı Suriyeliler arken, şuan şehrin tamamı sahili kullanabiliyor. İç içe girdik artık. Suriyeliler’in karıştığı olaylara anında müdahale ediyoruz. Ayrıca ‘Suriyeliler geldi suç arttı’ diye bir şey yok. Aksine suça karışma oranları çok düşük, kendi nüfus oranlarına göre yüzde bir. Genelde karıştıkları olaylar da kendi içlerinde yaşanan meseleler” dedi.

Böyle olayların olmaması için kimlik kontrollerimizi denetimlerimizi üst düzeyde tutuyoruz. her şeyi çok aktaramıyoruz ama günlük gelen ihbarlar, kaç tanesine ne kadar sürede gitmişiz bunları takip ediyoruz. Özellikle kadına yönelik şiddet ile ilgili eğitimler verdik, kadına Yönelik Şiddete Karşı büro amirlikleri kurduk. Bu konuyla ilgili gelen ihbarlara önem veriyor en yakın ekip trafik ise olay yerine onu gönderiyoruz çünkü bu konuda hassasiyetimiz çok yüksek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA