YILLAR SÜREN İSTİSMARA, YILLAR SÜREN ADALET ARAYIŞI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YILLAR SÜREN İSTİSMARA, YILLAR SÜREN ADALET ARAYIŞI!


 

Öz babaları S.D. tarafından çocuk yaşta başlayan ve yıllarca tacize, tecavüze ve tehdide uğradıklarını iddia eden 3 kız kardeş adalet arayışlarını sürdürüyor.

HEDİYE EROĞLU

Çocuk yaştan itibaren öz babaları tarafından tecavüze uğradıklarını iddia eden 3 kız kardeş adalet arayışında. Yıllardır bir çok kez şikayetçi olduklarını belirten kardeşler, fail S.D.’nin çevresi geniş olduğu için bir sonuç alamadıklarını ifade ettiler. Konuyu kamuoyuna taşıyan kardeşler adaletin yerini bulmasını istiyorlar. Annelerinin de sürekli şiddet gördüğünü ekleyen büyük kardeş H.G., yıllardır süren adalet arayışlarının yerini bulmasını beklediklerini söyledi.

“BU ŞEKİLDE YAŞAMASINI İSTEMİYORUM”

Failin çevresi geniş biri olduğu için ifadesinin alınıp tekrardan bırakıldığını söyleyen büyük kardeş H.G. şu açıklamalarda bulundu; “Yıllar süren dramımızı kamuoyuna taşımak zorunda kaldık. Ben yaklaşık 6 yaşından, 20 yaşına kadar babamın tecavüzüne uğradım. Maalesef zamanında başvurduğum hiçbir yerden bir sonuç alamadım. Ağlayarak babamın bana tecavüz ettiğini söylediğim polis memuru arkasına yaslanıp bana yanlış anladığımı söyledi”.

“BABALAR ÇOCUKLARINI BÖYLE SEVER SANIYORDUM”

Yaşananların sadece kendisine yapıldığını düşündüğünü söyleyen H.G., “Kardeşim bir çok kez kendini öldürmek istedi. Bunun nedeninin bu olduğunu bilmiyordum. Savcılığa suç duyurusunda bulunduğumda savcı konuyla ilgilenmedi. Yaşadığım zorluklarla küçük yaşta mücadele etmeye başladım. Babalar çocuklarını böyle sever sanıyordum. Acaba neden bu durumdan rahatsızlık duyuyorum diye kendimi sorguluyordum. Ben birçok yere gittim anlattım derdimi. Kimse ilgilenmedi. Hepsinden şikayetçiyim. Eğer adalet yerini bulsaydı, kız kardeşlerim ve diğer akrabalarımızda mağdur olmayacaktı. Ben utanmıyorum, korkmuyorum. Herkes bize destek olmaya hazır ama bu kişinin zamanında parasının çok olması, etrafının geniş olması birçok şeyi kapatmasını sağladı. Bu şekilde yaşamasını istemiyorum” dedi.

“UTANMAYIN, KORKMAYIN”

Tacizci S. D.’ye seslenen H.G., “Yıllarca çocuktuk bize işkence ettin. Annemi dövdün, akrabamız olan iki kıza da tecavüz edip sindirdin ama biz bunun hesabını soracağız. Kimseden korkmuyorum, adalete sığınıyorum. Sen o cezayı çekeceksin. Bizim utanacak hiçbir şeyimiz yok. utanacak olanlar olayın üzerini kapatan akrabalar, işlerini yapmayan polisler. Hakkımı sonuna kadar arayacağım” dedi.

Yaşananların korkmaktan ve utanmaktan olduğunu söyleyen G., “Kimse utanmasın, bunu yaşayan insanlar kesinlikle korkmasınlar, haklarını arasınlar. Lütfen saklamayın, böyle istismar ediyorlar. Utanması gereken bunu yapan insanlar” diye seslendi.

“TEK GÜNAHIM KADIN OLMAK”

Olanları yaşamak istemediğini söyleyen Anne S. A., “Biz bunları yaşamak istemezdik. Kimse bize sahip çıkmadı. Bu adam çocuklarımın çocukluklarını ziyan etti. Çocuk yaşta başlarına neler getirdi. Bana sesini çıkarırsan seni çocuklarını öldüreceğim dedi. Artık onun yakalanmasını istiyorum, hak ettiği cezayı çekmesini istiyorum.  Benim hiçbir günahım yoktu, tek günahım kadın olmak” dedi.

“S. D. TEHDİTLERİNE DEVAM ETMEKTE”

Konuya kayıtsız kalmayan Mersin Kadın Platformu da bir açıklama yaptı. Kadın Platformu adına konuşan HDP Mersin İl Eşbaşkanı Gülbahar Şöfer, “S.D isimli şahsın 3 kızını uzun yıllar boyunca çocukluklarından beri istismar ettiği iddiaları basına da yansımıştır. Daha önceden de babaları hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ileten kız kardeşler yine bu şikayetin sonuçsuz kalmasından, etkin bir soruşturma yürütülmemesinden kaygılılar. Şu anda ifadesi alınıp serbest bırakılan fail S.D tehditlerine devam etmekte, kız kardeşlerin şikayetlerini geri alması için baskı yapmaya devam etmektedir” dedi.

“KIZ KARDEŞLERİN YANINDAYIZ”

Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni imzalayalı 30 yıl geçtiğini vurgulayan Şöfer, “Halen sözleşme prensiplerinin çocukların yaşamında yeterince yer alamadığı görülmektedir. İmzacı taraf devletin, çocuğun her türlü hakkını korumak zorunda olduğu prensibini hatırlayacak olursak istismar edilen çocukların sayısının bu denli artıyor olması bu durumla bağdaşmamaktadır. Hükümetin uluslararası sözleşmelerden doğan yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırıyoruz. Cinsel istismar davalarında soruşturma titizlikle ve etkin yürütülmeli, dava süreçlerinde faillere ceza indirimleri, iyi hal indirimleri gibi indirimler uygulanmamalıdır” diye konuştu.

Yaşanan istismar olaylarının daha büyük bir titizlikle incelenmesi gerektiğini söyleyen Şöfer, “Toplumsal bilincin artması ve farkındalık oluşturmak için çalışmalar yapılmalı. Çocuk istismarlarıyla çalışacak kurumlar yaygınlaştırılmalı, bu kurumlarda cinsel istismar konusunda uzmanlaşmış nitelikli meslek elemanı istihdamı artırılmalı ve sivil toplum örgütleriyle iş birliğine gidilmeli, çocuk izleme merkezleri her yerde kurulmalıdır” diyerek, kız kardeşlerin yanında olduklarını söyledi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA