CORONA VİRÜSÜ MERSİN’E Mİ SIÇRADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CORONA VİRÜSÜ MERSİN’E Mİ SIÇRADI!


 

Çin’den dünyaya yayılan ve şimdiye kadar 40 bin kişiye bulaştığı düşünülen ve 910 kişinin hayatını yitirmesine sebep olan corona virüsü şüphesi Mersin’de görüldü.

GİZEM EKİCİ

Bütün dünyanın korkuyla takip ettiği ve yüzlerce insanın ölümüne sebep olan corona virüsü ile ilgili Mersin’de bir kişinin tedbir amaçlı gözlem altına alındığı öğrenildi.

Çin’de yüzlerce insanın ölümüne sebep olan corona virüsü ile ilgili Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 1 kişinin karantinaya alındığı öğrenildi. 30 Ocak tarihinde Çin’de öğrenim görev ve Mersin’e gelen Emre K. isimli öğrencinin yüksek ateş ve boğaz ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurduğu öğrenildi. Hastanın corona virüsü taşıma ihtimalinden şüphelenen yetkililer hastadan numuneler alarak, alınan numuneleri Ankara’ya gönderdi. Hastanede izole edilmiş bir odada tutulan Emre K.’nın genel sağlık durumunun kontrol edildiği ve gelen sonuçlara göre hareket edileceği gelen bilgiler arasında.

“BAŞKA BİR ŞÜPHELİ YOK”

Gazetemize açıklama yapan Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, gözlemlerin yapıldığını ve sonuçların beklendiğini söyledi. Antmen, “Sonuç ne gelirse gelsin hastalığın 14 gün bir kuluçka evresi var ve bu yüzden beklenmesi gerekiyor. Şimdilik bekleniyor. Başka bir hastaneye sevki söz konusu değil. İzole edilmiş özel bir odada hastanın takibi yapılıyor. Diğer viral enfeksiyonlar gibi damlacık yoluyla, yani öksürük, hapşırık ile bulaştığı için şu an başka bir şüpheli yok” diye açıklama yaptı.

CORONA VİRÜSÜ NEDİR?

Coronavirüs’ler insanları ve çok çeşitli hayvan türlerini enfekte edebilen RNA virüsleridir. İnsanlarda soğuk algınlığından pnömoni (zatüre)’ye kadar değişen çok çeşitli solunum yolu enfeksiyonlarına neden olurlar. Her yıl sonbahar ve kış aylarında Coronavirüs’ler, -35 oranında boğaz ağrısı, kuru öksürük, burun akıntısı, halsizlik ve yorgunluk ile seyreden soğuk algınlığına yol açarlar. Enkübasyon süresi 3-5 gün olup, bu tür Coronovirüs enfeksiyonlarında hastalık 4-6 gün içerisinde kendi kendini sınırlar ve hastalar hızla iyileşirler. Olguların çok az bir kısmında ve özellikle risk grubunda ise pnömoni gelişebilir.

CORONA VİRÜSÜ'NÜN BELİRTİLERİ NEDİR?

Corona Virüsler (CoV), soğuk algınlığından Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS-CoV) ve Ağır Akut Solunum Sendromu (SARS-CoV) gibi daha ciddi hastalıklara kadar çeşitli hastalıklara neden olan büyük bir virüs ailesidir. Şuana kadar ilk görülen ve dikkat çekilen belirtileri; iştahsızlık ve kilo kaybı, yüksek ateş, halsizlik ve yorgunluk hali, karın bölgesinde görülen şişlikler, görme sorunları, gözün sulanması ve gözde renk değişimi, solunum sorunları ve nezle, denge sorunları, genel psikolojik durumda değişme, mutsuz ifade.

CORONA VİRÜSÜNÜN TEDAVİSİ BULUNDU MU?

Corona Virüsünün henüz bir tedavisi bulunmazken Çin'de ve dünya genelinde iyileştirilen hastalar için sadece rahatlatıcı tedaviler uygulanıyor. Yani her hangi bir aşı veya ilaç türevi ürün bu hastalığa şuan için iyi gelmiyor. Yüksek ateş ve nefes alma sorunu yaşayan vatandaşların ateşi düşürülüp nefes almaları kolaylaştırılarak hastalık tedavi edilmiş oluyor. Özetle bağışıklık sistemi güçlü olan ve genç kişiler bu virüsü yenebiliyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA