BEKİROĞLU’NDAN ‘BİRİZ’ SERGİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BEKİROĞLU’NDAN ‘BİRİZ’ SERGİSİ


 

‘BirİZ’ diyerek ilk kişisel resim sergisini açan İclal Bekiroğlu, hemcinslerini unutmadı ve ilk sergisinin gelirini; Türk Kadınlar Konseyi Derneği ve Tabip Odası aracılığıyla Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyan kadın öğrencilere aktarma kararı aldı.

GİZEM EKİCİ

Mersin’de TRT’den emekli olduktan sonra 65 yaşında resim yapmaya başlayan ve konu olarak Mersin’in tarihi evlerini ve bu evlerdeki kapıları seçen İclal Bekiroğlu 49 resimden oluşan ilk kişisel sergisini açtı. Denizcilik Müzesi’nde açılan ve 2 gün süren resim sergisinin açılışına Mersin Büyükşehir Belediyesi Strateji Daire Başkanı Bedrettin Gündeş, Kültür AŞ. Başkanı Bedri Dursun, Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, doktorlar ve sanatseverler katıldı. Kurdela kesiminin ardından Mersin Üniversitesi Algoloji Bölüm Başkanı Şebnem Rumeli Atıcı tarafından Bekiroğlu’na plaket verildi.

BİRİLERİNE FAYDALI OLMAK İSTEDİ

Bekiroğlu gazetemize yaptığı açıklamada,  “TRT’den emekliyim. 65 yaşında resimle tanıştım. Resim yapmayı çok sevdim çok resim yaptım. Bunların birilerine faydalı olmasını istedim. Konuşmamız sırasında arkadaşım Mersin Üniversitesi Algoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şebnem Rumeli Atıcı, Tıp Fakültesi’nde okuyan öğrencilerin çok ihtiyaçlarının olabileceğini söyledi. O zaman Tabip Odası ile görüştük. Onlarda biz Türk Kadınlar Konseyi Derneği’nin Mersin Şubesi’ni açtık dediler. İki derneğin ortaklaşa organize ettiği bir etkinlik olarak ortaya çıktı. Buradan elde edilecek gelirleri Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyan kadın öğrencilerin ihtiyacı için kullanacağız. Güzel bir amaç için yola çıktık. Umarım sonucu da güzel olur” dedi.

“YAPTIĞIM KAPI RESİMLERİNİ ALANLAR, BİR ÖĞRENCİNİN HAYATA KAPISINI AÇACAK”

Sergide yer alan 49 resmin hepsinin kendisine ait olduğunu anlatan Bekiroğlu, “Konsept olarak Mersin’in eski evlerini ve kapılarını çalıştım. Eski evlerdeki kapılar beni çok etkiledi. Orada yaşanmışlıkları gördüm. Yıkıntıların içerisinde ufak ufak yeşeren bitkiler bana yeni bir hayat, yeni bir başlangıç yeni bir umudu çağrıştırdı. Düşünüyorum ki o yaptığım kapıları alanlar her bir öğrencinin hayata kapısını açacaklar. İhtiyacı olan öğrencilere mutlaka burs olarak dönecek. Bu beni fikir olarak ta çok mutlu etti. Umarım amacıma da ulaşırım. BirİZ hayatta bir iz bırakmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

TABİP ODASINDAN TEŞEKKÜR

Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen ise “Resim sergisi bizim burs verdiğimiz öğrencilere katkı amacıyla yapıldı. Türk Kadın Konseyi Derneği’de özellikle kadın öğrencilere yardım etmek istiyor. Bu bizim açımızdan çok değerli bir şey. Bu yüzden İclal Hanıma mensubu olduğu Türk Kadın Konseyi Derneği’ne de çok teşekkür ederiz. Bize çok güzel destek sundular. Sergiye ilgi güzel. Hem hekim camiasından hem dışarıdan ilgi var. Umarım tabloların hepsi satılır ve kadın öğrencilerimize bir katkı olur” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA