CAZİBE ARKA SOKAKLARA DA TAŞMALI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CAZİBE ARKA SOKAKLARA DA TAŞMALI!


 

Akdeniz Belediyesi’nin HDP’li Meclis Üyesi Nevzat Baran, cazibe merkezi diye anılan Pazar Sokağı’ndaki yenilemenin arka sokaklara da taşmasını isteyerek eleştirilerde bulunurken, Başkan Gültak eleştirileri kabul etmedi.

GİZEM EKİCİ

Akdeniz Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı ikinci birleşim yapıldı. Toplantıya; Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, meclis üyeleri ve hizmet birimi müdürleri katıldı. 8 madde konuşulan toplantıda, öncelikle Şubat ayı birinci birleşim tutanak özeti okundu.

Hal Mahallesi sorunlarına değinmek isteyerek söz alan HDP’li Meclis Üyesi Nevzat Baran, mahallede sadece 2 tane çocuk parkı olduğunu belirtti. Baran, “Parklardan biri mahallenin bir ucunda, diğeri başında. Uç kısımda olan parkta çocuk bulmak mümkün değilken, başta olandan da sadece sitedekiler faydalanıyor” diye konuşarak, konunun çözümünün önemli olduğunu vurguladı. Yine aynı mahallede kanalizasyon sıkıntısı olduğunu da belirten Baran, “Mahalle ilk kurulduğunda olan kanalizasyon boruları duruyor hala. Fazıl bey döneminde bazı yerler değişti. Diğerleri hala ilk borular olarak duruyor” diye soruna çözüm bekledi.

“VİCDANLARI YARALAYAN HASSAS BİR PROJE OLDU AMA FARKINDA DEĞİLSİNİZ”

Akdeniz Belediyesi’nin büyük projelerinden biri olan Pazar Sokağı’nın yapılan bir hizmetle cazibe merkezi haline geldiğini söyleyen Baran, “Vicdanları yaralayan hassas bir proje oldu ama farkında değilsiniz. Orada elit kesimin, ekonomik olarak özgürlüğünü almış insanların evlerini sıvayıp, boyadınız, cam ve çerçevelerini değiştirdiniz; bir arka sokakta kulübelerde sac altında yaşayan insanlar var. Burası insanın vicdanını yaralıyor, ben vicdanen rahat değilim” diye konuştu. Pazar Sokağı’nın birinci projesinde farklı malzemeler gösterildiğini, fakat sonradan değiştirildiğini belirten Baran, “Birinci projede ki alt yapı malzemesiyle aynı değil, neden bu malzemeler değiştirildi? Şimdi gitseniz taşlar tümsekler dağılmış halde. Yürüyen düşer vaziyette. Ülkede bu kadar işsiz varken, bu kadar dar gelirlinin yaşadığı Akdeniz Bölgesinde neden elit kesime böyle hizmetler yapıldı?” diyerek, sorularına yanıt bekledi.

“BU TÜR YERLERİN DALGASI SONRADAN GELİR”

Pazar Sokağı eleştirilerini kabul etmediğini söyleyen Gültak, “Kabul etmem mümkün değil. Elit dediğiniz insanların yarısını evine girdim, seçim zamanı. Oturdukları yerleri gördüm. İnsanların elit anlayışı değişebilir ama yapmayı lütfen. Oradaki insanların çoğu gariban. O elit dediğiniz insanlar bizim insanlarımız, tırnaklarıyla çalışarak yapmışlar orayı. Forum yaptıklarında da eleştirmişlerdi ama şimdi Forum’un 3-4 cadde etrafında yer bulamıyorsunuz. Bu tür yerlerin dalgası sonradan gelir. Burası sonra diğer tarafları da canlandıracak” diye konuştu.

Meclis üyesi Nevzat Baran’a cevap veren Gültak, alt yapı sıkıntısının Akdeniz’in birçok yerinde olduğunu ama bunun muhatabının MESKİ olduğunu belirtti. Gültak, “Bunu Ali Bey ve Bedriye Hanım’la gündem edelim, beraber sıkıştıralım. Çünkü bu konunun muhatabı MESKİ. Akdeniz’de daha birçok ilçede alt yapı yok, foseptik var. Bunları bir an önce halletmemiz gerek, ama yıllık 1 milyon ayırarak bu işler çözülmez” dedi.

“MESKİ’NİN ALT YAPI ÇALIŞMALARINDAN KAYNAKLANIYOR”

Gültak Güneş Mahallesi’nde bulunan Pazar Sokağı’nda yaşanan yol çökme olayını Fen İşleri Müdürü Yalçın Erden’e sordu. Erden şu şekilde cevapladı, “Çökme var bu mahallede fakat Pazar sokağında değil, sokağın bitiminde var. MESKİ’nin alt yapı çalışmalarından kaynaklı yaşanan bir durum”.

Bu konunun acilen MESKİ’yle görüşülmesi gerektiğini belirten Gültak, “Ben iki kere kendim gittim görüştüm buranın alt yapı çalışmalarını iyi yapın dedim. Yarın bir gün burada sıkıntı olursa ben sizden bilirim dedim. Yaşan göçüğü bana fotoğraf olarak iletirseniz, gündem edeceğim bunu. Devletin, milletin parasını harcadık biz orada, 3 kez de MESKİ’yle ortak çalışma yaptık. Hala bu şekilde sıkıntı yaşamak üzücü” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA