HAK KISITLAMASINA EMEKLİLERDEN TEPKİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HAK KISITLAMASINA EMEKLİLERDEN TEPKİ!


 

Tüm Emekli-Sen ulaşım haklarının kısıtlanmasına tepki gösterdi. Tüm Emekli-Sen Mersin şube Başkanı Adil Alaybeyoğlu, “Sizin göreviniz, hak kısıtlamak değil, lastikli araçların ve otobüslerin yerine raylı sistemleri çoğaltmak, bunları en geniş nüfusun hizmetine en ucuz şekilde sunmaktır” dedi.

GİZEM EKİCİ

Tüm Emekli-Sen; 60 yaş üzeri indirimli, 65 yaş ve üzeri kişilere ücretsiz olan, kamuya ait araçlarda şehir içi ulaşımda yararlanma hakkının kısıtlanmasına getirilen yeni düzenleme konusunda bir basın açıklaması düzenledi.

Tüm Emekli-Sen Mersin şube Başkanı Adil Alaybeyoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bu konuya ilişkin yönetmeliğini okuyarak şunları söyledi;

“kolaylaştırıcı tedbirleri almakla görevlendirilen idarenin, şimdi toplu taşıma araçlarındaki yoğunluk ve sıkışıklığı bahane ederek, Tüm emekliler sendikamızın üyelerinin önemli çoğunluğunun kullandığı bu hakkın kullanımını daraltmaya yönelmesi kabul edilemez.

Ücretsiz ve indirimli ulaşım hakkının yaşa bağlı olmaksızın tüm emeklilere ve emeklilikte yaşa takılanlara tanınması gerekirken, kısıtlı kullanımının bile sınırlanması hak gaspıdır”.

“SORUNLARIN FATURASINI EMEKÇİLERE, EMEKLİLERE ÇIKARMAYIN”

Çevreye ve doğaya daha az zararlı olan toplu taşımaya daha çok teşvik edilmesi gerektiğini söyleyen Alaybeyoğlu, “Sizin göreviniz, hak kısıtlamak değil, lastikli araçların ve otobüslerin yerine raylı sistemleri çoğaltmak, bunları en geniş nüfusun hizmetine en ucuz şekilde sunmaktır. İndirimli ve ücretsiz ulaşım, lütuf değil haktır. Biliyor musunuz ki, bedavacı diye göstermeye çalıştığınız bu insanların önemli bir kısmı ek iş yapmak zorunda kalıyorlar. Çünkü onlara emekliliklerinde rahatça geçinebilecekleri, hak ettikleri maaşları vermiyorsunuz, her yıl bütçelerine yeni tırpanlar atıyorsunuz. Bizler siyasal iktidarın söylediklerine değil yaptıklarına bakarak karar veriyoruz, yirmi yıla yaklaşan iktidarınızda uygulamış olduğunuz ranta dayalı ulaşım politikanızla çözümsüz bıraktığınız sorunların faturasını emekçilere, emeklilere çıkarmayın” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA