İŞ KADINLARININ SAYISI ARTACAK GELECEK GÜZELLEŞECEK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞ KADINLARININ SAYISI ARTACAK GELECEK GÜZELLEŞECEK!


 

Çalışan, üreten, eğitim hakkını sonuna kadar kullanan kadınlar ile ülkemizin geleceğinden daha güzel ve daha rahat bahsedebileceğine inanan Mersin Girişimci İş Kadınları Derneği (MEGİKAD), düzenlenen törenle açıldı.

GİZEM EKİCİ

Kadının toplumdaki ve iş yaşamındaki yerini arttırma amacıyla kurulan Mersin Girişimci İş Kadınları Derneği, düzenlenen törenle açıldı.

Mersin Girişimci İş Kadınları Derneği (MEGİKAD) açıldı. Mezitli’de bulunan dernek binasında düzenlenen açılış törenine Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve eşi Sembol Tarhan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş, Mersin Kent Konseyi Başkanı Faik Burak Gazi, Türk Arap Ülkeleri İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Canan Sunay ve çok sayıda davetli katıldı.

“ÖRGÜTLENMEYİ SAVUNUYORUZ”

Derneğin açılışında konuşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, güneş kenti olarak nitelendirdikleri Mezitli ilçesine MEGİKAD’ın güneş gibi doğduğunu söyledi. Derneğin Mezitli ilçesine yakışır bir dernek olduğunun vurgulayan Başkan Tarhan, Mezitli Belediye Başkanlığı görevine geldiği ilk günden bu yana örgütlenmeyi savunduğunun altını çizdi. Belediye olarak örgütlere ve derneklere her türlü desteği sağladıklarını ifade eden Tarhan, “Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde özellikle kadın örgütlenmelerine önem verdik. Bu 5. yılımızda ise yine kadınlarla ilgili çalışmalarımıza devam ederken çocuklarımıza da ağırlık vereceğiz. Bir belediye için kadınlar ne kadar önemliyse, çocukların iyi eğitim almaları, iyi yetişmeleri de o kadar önemli. Önümüzdeki günlerde 2 anaokulunun birden temelini atacağız. Çocuklarımız üzerinde başka çalışmalarımızda olacak.” dedi.

MEGİKAD’ı açılışından önce ziyaret ettiğini dile getiren Başkan Tarhan, “Çabuk üye sayımız artsın diye bir gayret içerisine girmeyin, az olsun öz olsun, sağlam olsun, emin adımlarla gidin demiştim. Gördüğüm kadarıyla şuanda arkadaşlarımız o şekilde gidiyorlar. Kısa süre içerisinde kendilerini Mersin'de duyurdular. Ben inanıyorum ki çok başarılı işlere imza atacaklar. Ben kendilerine güveniyorum.” şeklinde konuştu.

“ÜRETEN HER KADIN İŞ KADINI SAYILMALI”

Türkiye İş Kadınları Konfederasyonu ile görüşmeleri esnasında üreten her kadının girişimci iş kadını sayılması gerektiği konusunun üzerinde durduğunun altını çizen Başkan Tarhan, şunları kaydetti:  “Görüşmemizde kadın derneklerinin üye yapılarının genellikle üniversite mezunu, babadan aileden gelen zengin kadınlardan oluştuğunu söyledim. Evet onlarda olsun ama üreten, eli nasırlı kadınlarımızda olsun. Mezitli kadın üretici pazarındaki kadınlarımız gibi kadınlarımızda iş kadınları sayılmalı. Fatura kesebilen, maliyeye kayıtlı kadınların iş kadını olarak adlandırıldığını söylediler. Ancak kooperatifleşme ile bu işi yapabileceklerini söylediler. Çünkü kooperatiflerin maliye kaydı oluyor. Fatura kesebiliyorlar. Madem öyle kooperatif şeklindeki örgütlenmeleriniz ile biz muhatap olalım, onlarla konuşalım geliştirelim diye söylediler. Bizim kadın kooperatifi başkanımızla Girişimci İş Kadınları Derneği Genel Merkezi arasında bir bağ kurmuş durumdayız. Bu bağı devam ettireceğiz.”

“KENTTEKİ KADINLARIMIZIN DA ÖZGÜVENLERİNİN EN AZ KÖYLÜ KADINLARI KADAR OLMASINI İSTİYORUZ”

İster üretici, ister aileden gelme, ister kendi gücüyle sermaye edinmiş olsun üreten her kadını iş kadını olarak gördüğünün altını çizen Tarhan, “Çünkü eskiden köylü kadının burada olduğu gibi üretimi üstlendiği bir tablo yoktu. Türkiye değiştiği zaman bunlar ortaya çıktı. Bugün kendilerine hak verdiler. Bunların hepsini dikkate alacaklarını söylediler. Biraz daha ufkumuzu büyütmek istiyoruz. Mezitli, Mersin, şehir dışı, yurt dışına çıkarak tüm iş kadınları ile bağ kurulması gerekiyor. Başarı için tüm kadın örgütleri ile ilişki kurmamız gerek.  Çevremizi biraz daha genişletmemiz, özgüvenimizi biraz daha arttırmamız gerekir. Bizim köylü kadınlarımızdaki özgüven kadar, şehirdeki kadınların özgüveni artsın istiyoruz. Eskiden köylü kadınlarımızda özgüven hiç yoktu. Şimdi görün onları, kendi ayakları üzerinde duruyorlar. Özgüvenleri çok yüksek, kadınlarımız oldukça başarılı. Kentteki kadınlarımızın da özgüvenlerinin en az köylü kadınları kadar olmasını istiyoruz. Derneğimize hayırlı olsun diyor, başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“KADINA ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ”

MEGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Media Bulkan ise derneğin açılışını yapmanın heyecanı içerisinde olduklarını söyledi. Kadınların iş yaşamında daha aktif bir şekilde yer almasına katkı sağlamak için çıktıkları yolda çalışma alanlarından biri olan kadına şiddetin tüm dünyada yaşayan kadınların ortak olarak yaşadıkları bir insanlık suçu olduğunu vurgulayan Bulgan, “Kadına yönelik şiddetin hoş görülecek ve affedilecek hiçbir hafifletici sebebi yoktur. Kadınların maruz kaldığı insanlık suçlarını önlemede çözüm için en önemli hareket noktası çağdaş değerlerimizin ihyasıdır. Adeta bir dinmişçesine tapılan törelerin ve inanışların doğrultusunda işlenen kadın cinayetlerini şahsım, derneğimiz ve tüm kadınlar adına kınıyor ve son bulmasını istiyoruz.” diye konuştu.

“KADINLAR SİYASETE MARUZ KALMAMALI”

Kadınların kamusal alanda daha fazla yer alması ve siyasette seslerinin yükselmesinin oldukça önemli olduğunu vurgulayan Media Bulkan, şunları kaydetti: “Çünkü kadınlar kendi politikalarını üretmezlerse , kendi hayatlarını ilgilendiren siyasi kararları alamazlarsa kadınların sorunları çözülemez. Demokrasiden ve insan haklarından da bahsedilemez. Biz; kadınların siyaset arenasında kendi alanlarını, kendi bilgi ve deneyimlerini oluşturarak sadece ülkemizde değil tüm dünyada yeni bir söylemin imkanlar dahilinde olduğunun altını çiziyoruz ve hak ettiği yeri alabileceği inancındayız. Kadınlar siyasete maruz kalmamalı! Bilakis siyaseti üreten ve şekillendiren cümlelerin özneleri olmalıdır. Çalışan, üreten, eğitim hakkını sonuna kadar kullanan kadınlarımız oldukça ülkemizin geleceğinden daha güzel ve daha rahat bahsedebiliriz. İnanıyorum ki; derneğimiz bu noktada çok önemli projelere imza atacak ve kadınlarımıza özgüven kazandıracaktır. Kadınlarımızın ekonomik olarak da kalkınmaları için yoğun olarak projelerimize odaklanacağız.”

Açılış konuşmalarının ardından MEGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Bulkan, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve eşi Sembol Tarhan tarafından derneğin açılış kurdelesi kesildi. Dernek Başkanı Bulkan, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a derneklerine vermiş olduğu katkılardan dolayı teşekkür plaketi takdim etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA