MEÜ’DE KİŞİYE ÖZEL KADRO MU AÇILDI? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ’DE KİŞİYE ÖZEL KADRO MU AÇILDI?


 

Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) kişiye özel kadro iddiaları bitmek bilmiyor: Son olarak araştırma görevlisi alımı için yapılan sınavda rektör yardımcısının oğlunun en yüksek puanı alarak atanması tartışma yarattı!

GİZEM EKİCİ

Kentten kopuk yapısı ile eleştirilen Mersin Üniversitesi (MEÜ) kişiye özel kadro iddiaları bitmek bilmiyor. Gazetemizin geçen yıl Ekim ayında gündeme taşıdığı “MEÜ’den kişiye özel işe alım ilanları’ haberinin ardından yeni bir gelişme yaşandı. 

MEÜ 31 Ekim’de Resmi Gazete’ye ilan vererek çeşitli bölümlere araştırma görevlisi alınacağı duyurusunu yaptı. Resmi Gazete’de yayınlanan ilanda, “Mersin Üniversitesi’ne 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 50/d maddesi ve Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’in ilgili maddelerine göre Araştırma Görevlisi alınacaktır” denildi. İlanda; 5 fakülte ve 1 yüksekokula 8 araştırma görevlisi alınacağı bildirildi.

EN YÜKSEK PUANI REKTÖR YARDIMCISININ OĞLU ALDI

Kadro alımı ile ilgili 20 Kasım 2019’da sınav yapıldı. Ancak sınavda Rektör Yardımcısı İsmail Yağcı’nın oğlu Avni Can Yağcı’nın açık ara yüksek puan alarak açılan bölüme atanması kafalarda soru işareti bıraktı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü, Üretim Yönetimi ve Pazarlama Dersi için yapılan ve 5 kişinin girdiği sınava son sıradan giren Can Yağcı, birinci oldu. Can Yağcı, sınavdan 80 alırken ardından gelen aday ise 67 aldı. Rektör Yardımcısı Yağcı’nın oğlunun en yüksek puanı alarak atanması tartışma yarattı!



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA