ÇUKUROVA KAR FESTİVALİ’NDE BULUŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇUKUROVA KAR FESTİVALİ’NDE BULUŞTU


 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Kar Festivali ile Mersin’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, "Kar Festivalimiz, Mersin’de kış turizminin önünü açacak" dedi.

GİZEM EKİCİ

Toroslar Belediyesi'nce Mersin'de Arslanköy Yaylası'nda ilk kez düzenlenen Kar Festivali, 7'den 70'e yoğun ilgi gördü.

Mersin ve çevre ilçelerinin yanı sıra Adana,  Hatay ve Kayseri İllerinden de gelen yaklaşık 5 bin kişi, Toroslar'ın 1453 rakımında kurulan festival alanında kayak yaparak eğlendi.

Arslanköy Yaylası'nda yapılan festivale çocuk, genç, yaşlı herkes akın etti. Sabah saatlerinden itibaren vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Festival, coşkuyla başladı. Katılımcılar, müzik eşliğinde sucuk ekmek yiyerek gün boyu eğlendi ve festivali doyasıya yaşadı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, festivale yoğun ilgi gösteren ve sahip çıkan tüm hemşehrilerine teşekkür ederek, festival ile Mersin'de kış turizmi ve sporları konusunda bir çığır açtıklarını söyledi.

Başkan Yılmaz, Toroslar'ın yaylalarının Kış Turizmi için uygun olduğuna dikkat çekerek, "Geçtiğimiz hafta Kayak Federasyonu Başkanımızla alanımızda inceleme yapmıştık. Bölgemizin kayak  turizmi ve tesis kurmak için uygun olduğunu belirttiler.Bu yönden önemli adımlar atacağız inşallah. Bu zinciri tesisler kurarak, yurt içinden ve yurt dışından ziyaretçilerimizin gelmesini sağlayarak devam ettireceğiz" dedi.

Daha sonra ailesi ile birlikte kar motoruna binen Başkan Yılmaz, kar üstünde kızakla kayan vatandaşlarla sohbet etti.

KAYAKLI KOŞU VE SNOWBOARD SPORCULARI, TÜRK BAYRAĞI İLE ALANA GELDİ

Festivalde düzenlenen kayaklı koşu ve snowboard gösterileri ise nefes kesti. Sporcular, ellerinde Türk Bayraklarıyla birlikte alana gelirken, büyük heyecana sahne olan bu gösteri ise katılımcılar tarafından büyük alkış aldı.

KAR VOLEYBOLU TÜRKİYE ŞAMPİYONASI HEYECANI

Toroslar Belediyesi ve Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) işbirliğiyle gerçekleştirilen Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası da festivale damga vurdu. 6 Erkek ve 6 bayan takımı olmak üzere toplam 48 sporcunun kıyasıya mücadele ettiği ve grup eleme maçları ile başlayan şampiyonanın final müsabakası ve ödül töreni ise 02 Şubat Pazar günü gerçekleştirilecek

EN GÜZEL KARDAN ADAM YARIŞMASI YAPILDI

Katılımcılar, Festivalde en güzel kardan adam yapmak için yarıştı. Birbirinden ilginç kardan adamların yapıldığı yarışmada vatandaşlar yaratıcılıklarını sergilerken, amuda kalkan kardan adam tüm dikkatleri üzerine çekti. Başkan Yılmaz, yarışmada dereceye giren vatandaşlara kupalarını  takdim ederek, emeklerinden dolayı teşekkür etti

YAMAÇ PARAŞÜTÜ PİLOTLARI, ARSLANKÖY'ÜN ZİRVESİNDE UÇTU

Yamaç paraşütü sporcuları, Arslanköy'ün en yüksek noktası olan yaylacık tepesinde uçuş gerçekleştirdi. Karla kaplı tepeden uçan sporcular, dakikalarca havada kalarak beyaza bürünen  eşsiz manzaranın tadını çıkardı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA