MERSİN SERBEST BÖLGE’YE SAĞLIK KURULUŞU YAPILIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN SERBEST BÖLGE’YE SAĞLIK KURULUŞU YAPILIYOR


 

Serbest Bölge’de 2018’de bir işçinin iş kazasında yaşamını yitirmesinin ardından bölgeye bir sağlık kuruluşu yapılması için başlatılan imza kampanyası sonuç verdi. 11 bin işçinin istihdam edildiği bölge toplanan bin imza sonucu hastane yapılması için harekete geçildi.

GİZEM EKİCİ

Mersin’de 11 bin kişiye istihdam sağlanan Serbest Bölge’de ki işçilerin sağlık kuruluşu talebi karşılık buldu. Bölgeye sağlık kuruluşu kurulması için harekete geçildi.

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (DEV TEKSTİL) Çukurova Temsilciliği’nin 2018 yılının Nisan ayında “Mersin Serbest Bölge’ye Hastane istiyoruz!” talebiyle başlattığı imza kampanyası sonuç verdi.

İŞÇİLER SAĞLIK PROBLEMLERİ YAŞIYOR

Konuyla ilgili sendika yönetiminden alınan bilgiye göre; yapımına başlanan sağlık kuruluşunun henüz inşaat aşamasında olduğu, doktor ve diğer sağlık çalışanlarının görevlendirilmesinin bu işlemlerin bitmesinin ardından yapılacağı öğrenildi.

“Bu önemli eksikliğin giderilmesi ve talebimizin hayata geçiriliyor olması önemlidir” diyen sendika yönetimi, bölgede çalışan işçi ve emekçilerle yüz yüze görüşerek bini aşkın imza topladığını, toplanan imzaları da 2018 Temmuz ayında hem Sağlık Bakanlığı’na hem de Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı’na ayrı ayrı gönderdiklerini bildirdiler.

Sendika yöneticileri ayrıca şu bilgileri verdiler: “Bilindiği gibi tekstil iş kolunda üretimde kullanılan tekstil tozu, kimyasal maddeler vb. nedenlerin yanı sıra çalışma koşullarından kaynaklı da birçok sağlık problemi ortaya çıkmakta, aynı zamanda ölümle ve yaralanmayla sonuçlanan iş kazaları da sıklıkla yaşanmaktadır.

İŞ KAZALARINA ACİL MÜDAHALE ŞART

İmza kampanyamızı 2018 Mart ayında Mersin Serbest Bölge’de yaşanan bir iş cinayetinde Mustafa Sevgi adlı işçinin yaşamını yitirmesinin ardından başlatmıştık. İş kazaları devam etmektedir. Bunların birçoğu kayıtlara bile geçirilmemektedir. İhtiyaca uygun bir sağlık kuruluşunun eksikliği sürekli yaşanmaktadır. Mersin Serbest Bölge’de sıklıkla yangınlar çıkmakta, bu da işçilerin hayatlarını tehdit etmektedir. Buna rağmen Türkiye ekonomisi için oldukça önemli olan ve serbest bölge statüsünde kurulan ilk yer olan binlerce işçinin çalıştığı Mersin Serbest Bölge’de bir sağlık kuruluşu yoktur. Öte yandan serbest bölgede bulunan firmalar tetanos aşısı gibi koruyucu önlemler kapsamında yapılan aşılar dolayısıyla dahi işçilerden para almaktadır. Oysa bu gibi aşılar Aile Sağlık Merkezleri’nde ücretsiz olarak yapılmaktadır. İşçilere bu aşıları yaptırmak için üretim aksamasın diye izin vermeyen patronlar, bunun parasını işçilerden kesmekte bir sakınca görmemektedir.

Sendikamız bundan sonra da işçi sağlığına uygun ve acil durumlarda ihtiyaca cevap verecek nitelikte bir sağlık hizmetinin hayata geçmesi için bu sürecin takipçisi olacak, çalışma yaşamında işçilerin sağlık hakkını korumaya devam edecektir”.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA