“CANIMLA DA TEHDİT EDEBİLİRLER” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“CANIMLA DA TEHDİT EDEBİLİRLER”


 

Geçtiğimiz günlerde yaşanan ağaç katliamının önünde durarak, yapanların vatan haini olduklarını söyleyen Eski Mezitli Mahallesi Muhtarı Veysel Gılıçoğlu’nun 2 serası kimliği belirsiz kişiler tarafından katledildi. Daha önce yaşanan katliamla ilgili açıklama yaptığı için serasının katledildiğini söyleyen Gılıçoğlu, “Bugün asmalarımı kesenler belki daha sonra canımla da tehdit edebilirler” dedi.

GİZEM EKİCİ

Ağaç katliamının önünde duran Mezitli İlçesi Eski Mezitli Mahallesi Muhtarı Veysel Gılıçoğlu’na ait 2 adet serada bulunan 400 üzüm ağacının daha önce katliamı yapanlar tarafından 1 gecede kesildiği iddia edildi.

Mezitli’de kesilen 1500 ağacın ardından açıklama yapan Muhtar Gılıçoğlu, yapanların organize bir suç örgütü olduklarını söylemişti. Olaydan sonra yaptığı açıklamadan dolayı, kendine ait 2 serada bulunan 20-25 yaş aralığında 400 üzüm ağacı kesilmesinin acısını yaşayan Gılıçoğlu, “1 gecede yine katliam yaptılar. Tek suçum daha önceki katliamı dile getirmem oldu. Bunlar vatan haini ve bunların karşısında durduğum için bunlar geldi başıma. Biz her zaman doğaya zarar verenlerin karşısında duracağız. Canımıza bir şey olmasın diyoruz ama bunu yapan yarın canıma da tehdit oluşturabilir” dedi. Gerekenin yapılmasını beklediğini de belirten Gılıçoğlu, konuyla ilgili her yerden yardım beklediğini belirtti.

 Olayın incelemesi polisler tarafından sürdürülüyor.

“MUHTARIMIZIN CAN DAMARINI KESTİLER”

Olayları yakından takip eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Biz bu yaşananları Türkiye gündemine taşımaya çalıştık. Tabi ki bu sadece Mezitli’de olan bir olay değil. Türkiye’nin her yerinde bir takım kişiler tarafından devlet arazileri işgal ediliyor. Orman Bakanlığımızla görüşme halindeyiz, onlar bizlere teşekkür ediyorlar. Devlete karşı bunları yapan kişiler tarafından bir takım yazılı, sözlü hoş olmayan sözler duyduk” dedi. Türkiye’nin en erken üzümünün yetiştiği yer olma özelliğinin de olduğunu vurgulayan Tarhan, “Biz burada üzüm festivali de yapıyoruz. Böylesine özel bir alan burası. Köylünün, üreticinin canı demektir bu ürünler. Bir ağacı kesilirse onun geleceği yok ediliyor demek oluyor. Hayatı buradan elde edeceği 3-5 kuruş paraya bağlı. Siz onun yıllardır büyüttüğü ağaçlarını 1 gecede katlederseniz, hayatını da yok etmiş olursunuz. Neden sadece muhtarımızın serası kesildi, bunun bir anlamı olması gerek” dedi. Bunun anlamının doğayı savunması olduğunu belirten Tarhan, “Benim bağım, bahçem yok. Herhalde benim de olsaydı benim de bahçemi keserlerdi bu kişiler. Muhtarımızın vardı, can damarını kestiler” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA