TARTIŞMALI SEÇİMİN KAZANANI ‘ŞAHİN’ OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARTIŞMALI SEÇİMİN KAZANANI ‘ŞAHİN’ OLDU


 

Tartışmalı geçen Mimarlar Odası Mersin Şubesi seçimlerinin sonuçları belli oldu. Haftasonu yapılan 16’ncı dönem yönetim seçiminde kazanan Ünal Şahin ve ekibi oldu.

GİZEM EKİCİ

Türkiye Mimarlar ve Mühendisler birliğine bağlı Mimarlar Odası Mersin’de gergin geçen seçim resmi olmayan sonuçları belli oldu. Önceki dönem başkanlık yapan Ünal Şahin’in rakiplerine fark atması yeniden başkan olacağı sinyalini verdi.

15’inci dönem de yapılanların yanlış olduğunu savunan birçok isim hafta sonu yapılan seçim öncesinde tepki göstermişti. 877kişinin üye olduğu odada, 301 delege oy kullandı. Mimarlar Odası Mersin Şube Başkanı Ünal Şahin başkanlık için yeniden adaylığını koyarken, mimar Özgür Özkan karşı aday oldu, mimar Bora Mazak ise bağımsız aday olmuştu. Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre kazanan yine Ünal Şahin oldu.

“ODAMIZA SAHİP ÇIKARAK MÜMKÜN”

Şahin; geçmiş dönemde iyi, kötü bir dönem geçirdiklerini söyleyerek, eleştiri yerine yapıcı olunması gerektiğini söyledi. Şahin, “Mimarlar Odası üyesi her mimar, odanın gerçek temsilcisi ve gerçek sahibidir. Onun için ‘ne yapabilirimin’ yerine, ‘ne yapabilirize’ odaklanmamız gerekmekte. Meslek haklarının korunması, geliştirilmesi ve savunması için bu güne kadar kazanılmış olan mesleki hakların ve dayanışmanın ana gövdesi Mimarlar Odasıdır. Bundan dolayı bizler üyeler olarak odamıza olan görevimizi yerine getirmekle hükümlüyüz. Bunu diğer meslektaşlarımıza haksızlık yapmamak, en önemlisi bizi hayata bağlayan mesleğimize haksızlık yapmamak adına yerine getirmeliyiz. ‘Oda ne yapıyor ki?’ söylemi; mesleğimizi, odamızı, geleceğimizi küçültme gayreti olanların kullandığı bir cümledir. İnsanlar onları değerli kılan gerçekleri kaybettiğinde gerçekle yüzleşiyorlar. Eksiklikler, aksaklıklar olabilir. Bunu aşmak odamıza sahip çıkarak mümkün olacaktır. Yeni dönemin birlik beraberlik içerisinde mesleğimiz, kentimiz, geleceğimizi için güzel yarınlara ufuk açmasını temenni ederiz” sözleriyle seçime odaklandığını duyurmuştu.

MUHALEFET OLMA KARARINDA

Bağımsız aday olduğunu açıklayan mimar Bora Mazak, kim seçilirse seçilsin muhalefet olacağını ve toplantıları 2 yıl boyunca yakından takip edeceğini açıklamıştı. Eksikliklerin olduğunu ve bunların acilen çözülmesi gerektiğinin altını da çizen Mazak, artık işsiz olduğu için odada yapılan her şeyin adil bir şekilde yapılmasını istedi.

ÜSLUP TARTIŞMASI SONUÇSUZ KALDI

Şahin’e karşı adaylığını koyan Özkan, ilk konuşmasını yapmak istediğinde sözleri kesilmişti ve konuşmasını yarım bırakarak inmişti. Odada üye olanlara haksızlık yapılmaması için aday olduğunu vurgulayan Özkan’ı destekleyenler ise oda yönetiminin üslupla ilgili bir sıkıntısı olduğunu vurgulamıştı.

Tartışmalarla süren seçimin resmi olmayan sonucuna göre ise Ünal Şahin yeniden oda başkanı gibi görünüyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA