“SALDIRI EMEĞE VE DEMOKRASİYE YAPILMIŞTIR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SALDIRI EMEĞE VE DEMOKRASİYE YAPILMIŞTIR”


 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Başkanlığı, İstanbul il binalarına yapılan saldırının karşısında dimdik durduklarını belirttiler. HDP Mersin Şube Eş Başkanı Mehmet Alış, “Bu yüzden emek ve demokrasi güçlerine çağrı yapıyoruz. HDP’ye yönelik saldırılar aslında tüm emek ve demokrasi güçlerine yönelik yapılmıştır” dedi.

GİZEM EKİCİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Başkanlığı, 15 Ocak’ta İstanbul binasına yapılan saldırıyla ilgili basın açıklaması düzenledi. HDP Mersin Şube Eş Başkanı Mehmet Alış, yapılan saldırının bireysel bir saldırı olmadığını belirterek, “Bir kişi gündüz vakti gelip İstanbul il binamıza ateş açıp elini kolunu sallayarak ilçe emniyete teslim olabiliyor. Sabahtan akşama kadar, cumhurbaşkanından içişleri bakanına kadar HDP’ye yönelik sarf edilen kışkırtıcı sözler toplum nezdinde böyle bir harekete dönüşüyor. Biz siyasal bir partiyiz, yapmış olduğumuz tüm demokratik çalışmalar politik faaliyetlerimizin sonucudur, bu ülkenin ve bu toprakların birleştirici gücüyüz. Faaliyetlerimizin kendilerinin önünü kestiğini düşünen iktidar bloğunun bize karşı kurduğu söylemler insanları kışkırtmaya dönüktür. Bu eylem de bunun sonucudur” dedi.

İktidarın kaybının hırsını HDP’ye yönelttiğini söyleyen Alış, “Siyasi iktidarın Türkiye’de oluşturduğu dil, üslup, söylem ve partimizi hedefe koyma biçimi bu kişilerin partimize yönelimine ve saldırılarına zemin oluyor, bunu defalarca deneyimledik. Biz biliyoruz ki bu saldırı, planlanmış, programlanmış, hem partimize hem Türkiye’deki demokratik kamuoyuna dönük bir mesajdır. Bu mesajı vermek isteyenleri güçlendirecek, hedefine ulaştıracak değildir kuşkusuz. Çünkü daha ağır, daha ciddi saldırılara maruz kaldık, mücadelemizi kesintisizce sürdürerek Türkiye’nin demokratik muhalefet partisi haline gelmiş bulunmaktayız” diye konuştu.

“İKTİDAR BAŞKA BİR ZEMİNE KAYDIRMAK İSTİYOR”

Saldırıları daha öncede çok kez yaşadıklarını söyleyen Alış, “Defalarca bu çeşit saldırıların karşısına dikildik, milletvekillerimiz, sözcülerimiz bu saldırıların mağduru oldu, hayatlarını kaybedenler oldu. Şimdiye kadar hiçbir yerde diz çökmedik. Bu çeşit saldırıları bize yöneltenler diz çökmeyeceğimizi gayet iyi biliyorlar. O yüzden bu saldırı bizi korkutmak, bizi geriye püskürtmek için yapılmış bir saldırı değildir. Bu saldırının açık bir adresi var. Siyasal iktidar sıkıştığı yerde, kendi tabanında bile kaybetmeye başladığı yerde ülkenin coğrafyasını, buradaki siyaset zeminini başka bir zemine kaydırmak istiyor” diyerek, saldırıların bu yüzden bu kadar kolay yapıldığını belirtti.

Saldırının yapıldığı takvimin tesadüf olmadığını söyleyen Alış, “Bu yüzden emek ve demokrasi güçlerine çağrı yapıyoruz. HDP’ye yönelik saldırılar aslında tüm emek ve demokrasi güçlerine yönelik yapılmıştır. Bu saldırganı yönlendirenler ve arkasında duranlar bilmelidir ki, ne şimdiye kadar diz çöktük ne bundan sonra diz çökeriz. Ve biz sadece kendimizi değil bu ülkedeki bütün özgürlük ve demokrasi değerlerini sahiplenmeye devam edeceğiz” diye çağrı yaptı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA