AKDENİZ’E 21 KATLI GÖKDELEN GELİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ’E 21 KATLI GÖKDELEN GELİYOR!


 

Akdeniz Belediyesi, 21 kat imarı bulunan eski TEDAŞ binasını; içerisinde otopark, nikah ve konferans salonu ile STK’ların ve gençlerin kullanabileceği alanların bulunduğu bir merkeze dönüştürecek.

HEDİYE EROĞLU

Mersin’in merkez Akdeniz ilçesinde Hastane Caddesi’nde eski TEDAŞ binasının yüzde 52’lik hissesini Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndan alan Akdeniz Belediyesi, binanın bulunduğu alanda büyük bir değişime imza atmak istiyor.

Belediye yönetimi, 21 kat imarlı alanda kapalı otopark, konferans ve nikah salonu, gençlerin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının kullanımına sunulacak alanlar ile üst katlarında otel veya büro faaliyeti yapılabilecek alanlar yaratmayı planlıyor.

2 ARSA KARŞILIĞINDA DEĞERLİ ARAZİ BELEDİYENİN OLDU

Akdeniz Belediyesi’nin Ocak ayı meclis toplantısında oy birliğiyle proje onaylandı. Başkan M. Mustafa Gültak, Mesudiye Mahallesi 909 ada 4 parsele ilişkin alanda bulunan eski TEDAŞ binasının yüzde 52 hissesini Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndan aldıklarını bildirdi. Takasla bakanlığa verilecek 2 arsa karşılığında tüm binanın Akdeniz Belediyesi’nin mülkiyetine geçtiğini söyleyen Gültak, 2 bin 300 metre kare tapulu araziye sahip binayı yıkacaklarını, bin 700 metre oturum alanıyla 21 katlı bina yapmayı planladıklarını anlattı.

OTOPARK SORUNUNA ÇÖZÜM ÜRETİLECEK

Eski TEDAŞ binasının bulunduğu alanın 40- 50 metresinin Hastane Caddesi’ne sıfır sınırı bulunduğunu bu nedenle de değerinin oldukça fazla olduğunu işaret eden Gültak, “Bin 600 metrekare oturumu olan arazinin şuan 21 kat imar izni bulunmakta. Amacımız öncelikle teknolojinin izin verdiği noktada 4-5 kat aşağı inip otopark yapmak. Mersin’de ciddi bir otopark sıkıntısı var, bunu çözeceğiz. Otopark için toplamda 3 bin 400 metrelik bir kapalı alan oluşturmayı düşünüyoruz.

Yine üst katlara nikah, konferans, toplantı, panel gibi etkinliklerin yapılabileceği çok daha kullanışlı, sayı açısından fazla olan ciddi bir salon yapmayı düşünüyoruz.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNE ÇALIŞMA ALANLARI YARATILACAK

Aynıca yine üst katlarda Mersin’in çok büyük bir kanayan yarası olan sivil toplum kuruluşlarının faaliyet gösterebilecekleri alanlar yaratmayı hedefliyoruz.

Şuan STK’ların toplanacağı bir alan yok. Küçük salonlar oluşturarak, Mersin’de ciddi anlamda bu işi yürüten STK’lara buraları tahsis edeceğiz. Sadece salonla kalmayacak oraya 10-15 tane sekreteryası olan alanlarda yapacağız. STK’lar için ciddi bir çözüm üretmeyi düşünüyoruz bu alanda. Sivil toplum örgütlerinin burada çalışmasını sağlayacağız.

Günümüzde sadece bizim bölgemizde değil bir çok bölgede gençlerin ders çalışma alanı yok. Biz burada ayrıca çok sayıda salonlar oluşturarak ders çalışmaya imkan yaratacağız. Gençler çay ve akşamları da çorba ikramı ile burada ders çalışabilecek” dedi.

ÖĞRENCİLER İÇİN DERS ÇALIŞMA SALONLARI YAPILACAK

Yine söz konusu tesiste öğrenciler için de alanlar yaratılacağını açıklayan Başkan Gültak, “Şuan bölgemizde öğrencilerin ders çalışabileceği böyle alanlar yok. Bu tesiste ona da imkan sağlayacağız” dedi.

PROJEYİ YAPMAK İÇİN MÜTEAHHİTLİK BELGESİ YETERLİ DEĞİL

Projeyi duyan müteahhitlerin şimdiden yüzde 50 şartı ile ortak olmak için başvuru yaptığını da açıklayan M. Mustafa Gültak ancak sadece müteahhitlik belgesi olan biri ile değil vizyon sahibi insanlarla projeyi hayata geçirmek istediğini vurguladı.

“Olmazsa olmazım; vizyon sahibi insanları bir şekilde bu işin içine çekmek” diyen Gültak, “Neden? Çünkü yanımızda bir metropol var ki çalışmıyor? Burayı çalıştıracak, iki senede profesyonelce bitirecek kişiler lazım bize. Buraya herkes girmek isteyecek ama burası bizim vizyoner projemiz olacak. Türkiye’de güzel projeler yapmış insanları çekmek istiyoruz.

Aynıca kesinlikle buraları satmayı düşünmüyorum. ‘Ben Sheraton Oteli’ni buraya getirebilirim’ diyecek insanlarla çalışmak istiyoruz. Bu binayı normal müteahhit belgesi olan insanlarla değil, vizyoner insanlarla yapmak istiyoruz. Yoksa öbür türlü yaparsak, içi boş kalır, hiçbir anlamı da olmaz. Sizlerden de destek istiyoruz. Varsa böyle insanlar gelsinler görüşelim.

Mimari yapısı çizilirken mutlaka sizlerden birilerini çağıracağım. Üniversite ve Mimarlar Odası ile de görüşeceğim. Tüm şehrin ortak akılda buluştuğu bir binanın ortaya çıkmasını istiyorum” diye konuştu.

CHP’li Meclis Üyesi Halil Kara ise yapının gökdelene dönüştürülmesine tepki gösterdi. Kara, “Karar komisyonlardan oy birliğiyle çıktı ama böyle bir yapının oranın alt yapısının kaldırıp kaldırmayacağına emin değilim” dedi.

Ancak gökdelen yapımı meclis tarafından oy çokluğuyla oylandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA