DENİZKIZI AŞ’Yİ KURTARMA OPERASYONU SÜRÜYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DENİZKIZI AŞ’Yİ KURTARMA OPERASYONU SÜRÜYOR!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kambur kuruluşlarından Denizkızı AŞ’yi kurtarma çalışmaları kapsamında 10 milyon TL daha sermaye artırımına gidildi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Olağan Toplantı Döneminin 2’inci birleşim toplantısı Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Toplantı öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın diyalogu damga vurdu. Akdeniz Belediyesi’nin Çankaya Mahallesi’nde yapmak istediği düzenlemeye ilişkin teklifin gündeme alınmasını isteyen Başkan Gültak’a, Başkan Seçer’in yanıtı “Acele etmeyin” oldu. Ancak Gültak’ın ısrarı ile teklif gündeme alınarak görüşülmek üzere komisyonlara sevk edildi.

4,5 MİLYON TL’LİK BÜTÇENİN ADRESİ DEĞİŞTİ

Toplantıda ayrıca, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın 2020 mali yılı gider bütçesindeki, haberleşme giderleri tertibindeki 4 milyon 850 bin TL alınarak Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Haberleşme Giderleri’ne aktarıldı.

OTOGAR’DAKİ 3 KAFETARYANIN İŞLETME HAKKI İPTAL EDİLDİ

Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali (MEŞOT) içerisindeki 3 adet büfe, market ve kafeteryanın işletme hakkının iptal edilmesi ile ilgili teklif de mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

MESKİ’YE GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ

Mecliste ayrıca mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait Toroslar İlçesi, Çavuşlu Mahallesi 11052 ada, 4 parsel ve 1460 parsellerin tamamı, 25 yıllığına güneş enerjisi santralleri (GES) projesi kapsamında kullanılmak üzere Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü adına tahsis edildi.

DENİZKIZI AŞ’YE 10 MİLYON TL KAYNAK

Toplantıda daha önce kabul edilmeyerek komisyonlara geri gönderilen, Mersin Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Denizkızı Turizm A.Ş.’nin 10 milyon TL sermaye artırımı ile teklifi bu kez meclis üyelerinin oy birliğiyle geçti.

MECLİS ŞİRKETİ DENETLEMEK İSTİYOR

Konuyla ilgili söz alan MHP’li Meclis üyesi Mehmet Topkara, konuyla ilgili Plan Bütçe ve Şirket Hesaplarını İnceleme Komisyonlarının birkaç defa toplantı yaptığını söyleyerek, “Objektif bir değerlendirme yaparak 10 milyon TL sermaye artırımının verilmesini uygun bulduk. Ama burada inceleme yaptığımız da şunu da gördük; biz bu şirketleri belli dönemlerde incelememizin, meclise bilgi vermemiz ve şirketlerin seyrinin daha iyi olması adına iyi olacağına karar verdik. Siz göreve geldiğinizde şirketin borcu 12 milyon TL iken şuan da bu borç 11 milyon TL. İnşallah bu parayı verdiğimizde şirket düzlüğe çıkacak ve faaliyet alanları içinde bulunan Gülnar Soğuk Hava Deposu, Küçük Fındık’daki İçme ve sahillerde güzel bir yönetim yapacak” dedi.

“ARPALIK HALİNE GELMESİN”

Başkan Seçer de şirketleri disiplin altına almaya çalıştıklarını söyleyerek, “Dengesi olsun, mali disiplini sağlayalım. Yönetim anlayışımız, oraların ticari bir işletme gibi görülüp para kazanmasından ziyade topluma hizmet versin. Ama çok net ve açık konuşuyorum; ben Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir Belediye Başkanıyım ama benim siyasi görüşümün ya da partimin elemanlarının da arpalığı haline gelmesin. Maalesef böyle tablolar görüyoruz. Biz şirketi devraldığımızda 12 milyon 283 bin TL borcumuz vardı. Bir kış sezonu boyunca hiç işe gitmeden, çünkü sezon yok, bunlar sezonluk işler, gereksiz yere personel alınmış. Bu gerçekleri sizler biliyorsunuz. Ben burada yalan söylüyorsam defterler orada. Siz denetliyordunuz. Böyle bir sorunla karşılaştık ve düzenlemeler yaptık. Buyurun, kimler çalışıyor, kaç kişi çalışıyor, gidip denetleyebilirsiniz. Bir düzene girmeye uğraşıyoruz biz de. Borç, 11 milyon TL’ye düşmüş. Yani 1 milyon 200 bin TL’lik bir azalma var ama diğer taraftan 3 milyon 300 bin TL’lik de demirbaş alımı var. Emirler Kent Ormanına kira ödemişiz. Bu yılki cirosundan ödenmiş. Kullanılmıyor, geri devrettik. Diğer taraftan 170 bin lira personel hareketlerinden dolayı tazminat ödemişiz. 2 milyon 752 bin lira da yatırım, demirbaş ve mal alım ödemeleri yapılmış. Toplamda 3 milyon 300 bin TL. Bu parayı borçlardan düştüğünüz zaman borçları 7,5 milyon TL’ye kadar düşürmüş olacaktık” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA