KİMSESİZ ÇOCUKLAR İÇİN ÖRDÜLER | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KİMSESİZ ÇOCUKLAR İÇİN ÖRDÜLER


 

Haber Merkezi

Mezitli’nin kadınları çocuklar için örmeye devam ediyor. Daha önce sayısız sosyal projede yer alarak takdirleri toplayan Mezitli Belediyesi Örgü Evi kadınları, kimsesiz çocuklar için atkı ve bere ördü. Sosyal medya üzerinden örgütlenerek bir araya gelen kadınlar, tığ ve şişlerini alarak gün boyu ördü. Katılımın bir hayli yoğun olduğu etkinlikte örgülerini ören kadınlar, yaptıkları atkı ve bereleri kimsesiz çocuklara ulaştıracak. 

Örgü evinde kimsesiz çocuklar için ören kadınlar, “Elimden geldiğince bir şeyler yapmak, bu yaptıklarımla çocukları mutlu etmek istiyorum. Örgü evi olarak biz bir aile olduk. Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’ın eşi Sembol Tarhan da gelip bizimle örgü örüyor. Gelmediğimiz zaman aklımız bile burada kalıyor. Benim için terapi merkezi gibi. Başkanımız Neşet Tarhan’a bize böylesi bir imkân sağladığı için ne kadar teşekkür etsek azdır” şeklinde konuşarak duygularını dile getirdiler.

Sosyal medyadan duyarak Osmaniye’den geldiğini ifade eden bir gönüllü ise, “Kadınlara bir çağrım var. Böyle bir imkanları varken mutlaka değerlendirsinler. Zaten bir kez gelip burada çocuklar için örmenin, yeni örgü motifleri öğrenmenin hazzını bir kez yaşasalar asla vazgeçemez sürekli gelme ihtiyacı hissederler. Çıkın çıkın gelin. Şişinizi, örgü malzemelerinizi alın ve bu büyük kardeşlik buluşmasına ortak olun. Harika bir yer özellikle evde duran kadınlar için süper bir etkinlik. Bütün gönlümle tavsiye ediyorum ve teşekkür ediyorum” dedi.

Örgü evi sorumlusu Şeyda Kiriktir de, “Örgü Evimizde sürekli etkinliklerimiz oluyor. Bugünde kimsesiz çocuklar için öreceğimizi duyunca kadınlarımız akın etti. Sağ olsunlar örgü evimiz doldu taştı. Çocuklarımızın yüzündeki gülümsemeyi görünce çok mutlu oluyoruz. Güzel bir hediye ile onları sevindireceğiz” dedi.

7 yıldır böylesi etkinlikler için örmeye devam ettiği bilgisini veren emekli öğretmen Süha Savaş de duygularını şöyle dile getirdi: “Çok güzel bir kadın grubu oluşturduk ve çeşitli mekanlarda örmeye devam ediyoruz. Severek ve büyük bir gururla bu işi yapıyoruz. Şehir içi şehir dışı fark etmiyor, hangi üşüyen çocuğumuzu ısıtabiliyorsak bu en büyük gururdur. Öğretmenler, kurumlar nerede ihtiyaç var derse ulaşmaya çalışıyoruz”

Başkan Neşet Tarhan’ın eşi Sembol Tarhan ise, “Biz gönüllü kadınlar olarak her hafta buluşarak çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bugünde yetiştirme yurdunda ki çocuklarımız için örüyoruz. Yüreğimizin sıcaklığı kimsesiz çocukları da ısıtsın. Bütün arkadaşlarımız zevkle ve gönülden örüyorlar. Lütfen evlerde oturmayın gelin böylesi özel bir olaya birlikte imza atalım. Örgü Evimiz hafta sonları dahil her gün açık. Evimizde oturmak yerine gelin hep birlikte örelim. Çok sıcak bir ortam var. Değişik eğitimler yapıyoruz. Herkesi bekliyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA