BİN İŞYERİ GEZİLDİ CEZA KESİLMEDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİN İŞYERİ GEZİLDİ CEZA KESİLMEDİ!


 

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, göreve geldiği andan itibaren zabıta olarak çok fazla ceza kesen değil, hep uyaran ikaz eden, disipline etmeye çalışan bir yapıda hizmet verdiklerini söyleyerek, bin işyeri gezilirken ceza kesilmediğini açıkladı!

HEDİYE EROĞLU

Akdeniz Belediye Meclisi; Zabıta Uygulama Yönetmeliğini kabul etti. Yönetmelikle ilgili mecliste yapılan görüşmelerde ilk olarak söz alan HDP’li Meclis Üyesi Ali Tanrıverdi, Zabıta Müdürlüğü’nün hazırladığı taslak üzerinde komisyon üyeleri ve gruplar olarak düşüncelerini ifade ettiklerini bildirdi.

“Komisyonun kalıcı olduğunu, sık sık değiştirilecek bir durumunun olmadığını göz önüne alarak bir çalışma yaptık” diyen Tanrıverdi, “Ama zabıtanın yetkilerini halkı rencide edecek davranışlardan kaçınması gerekir. Güler yüz ve uyarı ön planda olmalı, insanları cezalandırmak yerine, insanları ikna ederek kurallara uyum sağlaması yönünde eğitimden geçirmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.

“AMACIMIZ CEZA KESMEK DEĞİL”

Başkan Gültak da, şuana kadar zabıta olarak çok fazla ceza kesen değil, hep uyaran ikaz eden, disipline etmeye çalışan bir yapıda hizmet verdiklerini söyledi. “Amacımız halk sağlığı, bu konuda çok ciddiyiz. İnsanlarımızın sağlık konusunda mağdur olmasını istemiyoruz ve bu konuda tedbirlerimizi alıyoruz. Şuana kadar binlerce yer gezildi ama hiç birine ceza kesilmedi. 3 defa 30 gün süre verdik. Yeter ki iyi niyetli olsunlar. Ama halk sağlığını ilgilendirecek bizleri zora sokacak şeylere de göz yumamayız. Kişilerin yaptığı işlere yani art niyet olup olmadığını dikkate alarak en alttan veya en üstten ceza veriyoruz. Amacımız insanları cezalandırmak değil, Akdeniz’de kuralları belirleyip,. İnsanları kanunlar noktasında çalıştırmak ki bu herkesin yararınadır” dedi.

Görüşmelerin ardından Akdeniz Belediyesi Zabıta Uygulama Yönetmeliği oy birliğiyle kabul edildi.   


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA