MERSİN ÇARŞI MERKEZİ AÇIK AVM’YE DÖNÜŞTÜRÜLECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN ÇARŞI MERKEZİ AÇIK AVM’YE DÖNÜŞTÜRÜLECEK


 

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Şube Müdürlüğünce kent merkezi olarak isimlendirilen ve Batıda Sakarya Caddesi, Doğuda Liman kavşağı, Kuzeyde İstiklal caddesi ve Güneyde ismet İnönü Bulvarını kapsayan alan içerisindeki ana arter caddelerde tek yön uygulaması ile arada kalan bit pazarı, balık pazarı, kasaplar çarşısı gibi alanları trafiğe kapatarak açık AVM gibi cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlayan yayalaştırma çalışmasının tanıtımı yapıldı.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Konferans Salonunda yapılan kent merkezi tek yön ve yayalaştırma tanıtım toplantısına Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü Ertan Liman, Genel Sekreter Yardımcısı Olcay Tok, Ulaştırma Daire Başkanı Ersan Topçuoğlu, Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ile Mersin kent merkezinde bulunan meslek odası başkanları katılım gösterdi.

SOKAKLAR DAR, CADDELER YETERSİZ

Toplantıda Ulaşım Daire Başkanlınca hazırlanan kent merkezi tek yön ve yayalaştırma çalışmasında Mersin Kent Merkezi olarak Batıda Sakarya Caddesi, Doğuda Liman Kavşağı Kuzeyde İstiklal Caddesi ve Güneyde İsmet İnönü Bulvarı arasında yer olan bölüm olarak isimlendirilirken, bu bölgenin 3 tane büyük cadde ile çevrelenen, içerisinde çok sayıda sokak ve düşük kapasiteli caddelerden oluşan, toplu taşıma araçlarının girmesine müsaade edilmeyen bir alanı kapsadığına vurgu yapıldı ve söz konusu alan içerisinde tarihi birçok yapı, esnaf dükkânları, kamu kurumu binaları, yerleşik ticaret alanları, ibadet merkezleri vb. sosyal donatı ve iş alanlarını içerdiğinin altı çizildi. Bölgenin eski bir yerleşim alanı olmasından kaynaklı çağdaş şehircilik ilkelerine göre planlanmadığı ve sokakların dar, caddelerin yetersiz olduğuna vurgu yapılarak, sosyal donatı ve iş alanlarının fazla miktarda olması nedeniyle bölgede ciddi oranda yaya hareketi, trafik sıkışıklığı ve park sorunları bulunduğuna dikkat çekildi.

İSTİKLAL VE SAKARYA CADDELERİ TEK YÖN OLSUN

Kent merkezinde birçok sokak ve caddenin yetersiz kesit genişliğine sahip olması ve yüksek araç ve yaya hareketleri bulunması nedeniyle kent merkezinde tek yön kararları ve sokakların trafiğe kapatılması ihtiyacını doğurduğuna vurgu yapılan tanıtımda, İnönü Bulvarının çift yön olarak devam etmesi, İstiklal Caddesi ve Sakarya Caddesinde tek yön uygulamasının hedeflendiği ifade edildi. Yine bu alan içerisinde yer alan Bit Pazarı, Balık Pazarı, Kasaplar Çarşısı gibi alanların çevre düzenlemesinin yapılarak açık AVM düzeyinde cazibe merkezi haline dönüştürülmesinin hedeflendiği kaydedilerek, buralardaki ara caddelerin ise trafiğe kapatılmak istendiğinin altı çizildi. Yine bölgenin cazibe merkezi haline dönüştürülmesi için otopark sayısının artırılacağı, TSG Lisesi arkasındaki bölgenin iki katlı 400 araç kapasiteli otoparka dönüştürüleceği kaydedildi.

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, kent merkezinin cazibe merkezi haline dönüştürülmesini hedefleyen projeyi önemsediklerini vurgulayarak, projenin bir bütün olarak ele alınmasının ve bir bütün olarak tamamlanmasının büyük önem taşıdığını ifade etti ve konuyu inceleyeceklerini dile getirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA