“ÖSO MİLİTANLARINA TÜRK VATANDAŞLIĞI MI VERİLECEK?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÖSO MİLİTANLARINA TÜRK VATANDAŞLIĞI MI VERİLECEK?”


 

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Libya’da muharip güç olarak “farklı ekiplerin” bulunacağını söylemesi sonrası bu farklı ekiplerin ÖSO Militanları olduğu ve savaşanlara da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verileceği iddiaları ortaya atıldı. CHP Konuyu Meclise taşıdı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak yanıtlanması için verdiği soru önergesinde, Türk askerinin Libya’ya intikal etmeye başladığı günlerde, Türkiye için Libya’da savaşan milislerle ilgili ‘vatandaşlık’ iddiasının ortaya atıldığını belirterek “Basında ve Sosyal medyada yer alan bazı iddialara göre Türkiye adına savaşan militanlara, altı ay Libya’da savaşmaları karşılığında vatandaşlık verileceği taahhüdünde bulunulduğu, bu guruptaki bazı komutanlara ise şimdiden Türk Vatandaşlığının verildiği iddia edilmektedir” diyerek “Üzerinde ay yıldızlı bayrağımızın bulunduğu Türkiye Cumhuriyeti Kimliğinin, iç politikanın malzemesi yapılmış dış politika hareketleri sonucunda gelişigüzel verilmesi; tarihimize, kültürümüze ve medeniyetimize yapılan bir hakaret değil midir?” diye sordu.

Alpay Antmen’in önergesinde yer alan sorular şunlar; “Cumhurbaşkanının Libya’da “farklı ekipler” dediği yapılar nelerdir? Hangi uyruğa sahip kişilerden oluşmaktadır? Bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Libya’da operasyonlarda yer alacağı belirtilen bu kişilere, harekatta yer almaları karşılığında Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı sözü verilmiş midir?

Türkiye’nin Libya’ya götürdüğü Türk olmayan kişilere, 500 dolar maaş verildiği doğru mudur? Milyonlarca insanımızın 2 bin 325 lira asgari ücretle geçinmeye çalıştığı bir dönemde Türk olmayanlara 3 bin 200 lira maaş verilmesini vicdanınıza sığdırabiliyor musunuz?

Üzerinde ay yıldızlı bayrağımızın bulunduğu Türkiye Cumhuriyeti Kimliğinin, iç politikanın malzemesi yapılmış dış politika hareketleri sonucunda gelişigüzel verilmesi; tarihimize, kültürümüze ve medeniyetimize yapılan bir hakaret değil midir?

2010 ila 2020 yılları arasında geçen sürede kaç kişiye Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı verilmiştir? Vatandaşlığın verilme gerekçeleri, sırasıyla ve ayrı ayrı belirtilmek üzere nelerdir? Yine 2010 ila 2020 yılları arasında; sırasıyla ve ayrı ayrı belirtilmek üzere hangi uyruktan kaç kişiye Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı ve Pasaportu verilmiştir?


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA