“YANLIŞ İŞLERİN DOSYALARI SAVCILIĞA GÖNDERİLECEK!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“YANLIŞ İŞLERİN DOSYALARI SAVCILIĞA GÖNDERİLECEK!”


 

Tarsus’ta önceki dönem yönetiminin yaptığı yanlış iylerin dosyalarının savçılğa gönderileceğini açıklayan Tarsus Belediye Başkanı CHP’li Haluk Bozdoğan, “Ben kentimdeki bazı haksız rantları çok iyi biliyorum” dedi.

Haber Merkezi

Tarsus Belediyesi’nin Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleşti. Mecliste MHP’li geçmiş döneme  yönelik önemli açıklamalar yapan Başkan Haluk Bozdoğan, yanlış işlerin dosyalarının savcılığa gönderileceğini duyurdu.

DENETİM KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

İlk olarak 18 maddenin görüşüldüğü mecliste yapılan oylama ile Denetim Komisyonuna, meclis üyelerden Gürbüz Günaştı, Aydın Polat, Ayla Oran Erciyas, Nüket Çelik ve Rüştü Çopur seçildi.

Maddeler arasında Tarsus Belediyesi'nde sözleşmesi sona eren 46 personel, 5393 sayılı Kanunun 49'uncu maddesi çerçevesinde 1 yıllık sözleşmelerinin yenilenmesi ve Tarsus İmar Ticaret Ltd. Şti'ne Ali Nail Özkul müdür olarak atanması ile ilgili tekfinin görüşülmesi oy birliğiyle kabul edildi.

HALKIN HUZURU İÇİN YENİ İÇKİLİ YER BÖLGESİNİN TESPİT EDİLMESİ

Halk istirahatının sağlanması amacıyla kentte bulunan mevcut içkili yerlerinin değiştirilmesi, yeni içkili yer bölgesinin tespiti konusunda ilgili kurumlarla görüşülmesine teklifi oy birliği ile kabul edildi.

İSTİHDAMDA KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK

Toplantıda, belediye bünyesinde toplumsal cinsiyet eşitliği temeli pozitif ayrımcılık uygulanarak, istihdamda toplumsal cinsiyetin sağlanması doğrultusunda personel istihdamında yüzde 50 oranında kadın personel istihdam edilmesi teklifinin görüşülmesine meclis üyelerince oy birliğiyle kabul edildi.

Dilek ve temenni bölümünde yer alan meclis üyeleri, Başkan Bozdoğan'ın geçirdiği rahatsızlık nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletirken, kentte iki gündür yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlar için baş sağlığında bulundular.

“İŞSİZLİK SORUNUNU ORTADAN KALDIRACAK SANAYİ BÖLGESİ İÇİN BUGÜN İMZALAR ATILDI”

Söz alan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ise, “Bugün bizim için çok önemli bir gün. Hani Tarsus’ta 1980 öncesinde ve 80’li yıllarda ekonomik olarak tarımla değildi. İyi bir sanayimiz vardı. 22 tane fabrikamız vardı. Bunları kaybettik. Sonrasında yüzde 90’nı tarıma dayalı bir Tarsus oldu. Seçim döneminde de her gittiğim yerde de söyledim bir an önce Organize Sanayi Bölgesi’nin aktif hale gelmesi.  Sanayi bölgesi ile birlikte yaklaşık 40 bin insana ekmek kapısı olacak ve işsizlik oranını kaldıracak önemli bir proje. Bugün imzalarımızı attık. Belediye olarak 100 dönüm yer aldık. Ayılık ödemelerini de çıkarttık. İnanılmaz bir talep var. Şu an birinci etap bitti. Devamındaki etaplarda gelecek. Bunu düşündüğümüzde ekonomik olarak Tarsus’un kurtuluşu. Netice olarak tarımdan sonra sanayi hamlesinin ortaya konulması ve bizim ısrarla ortaya koyduğumuz bacasız fabrikalar yani turizm. Özellikle turizmle ilgili atakların yapılması ve insanlarımızın halkımızın bu konuda eğitilmesi gerçekten önem arz ediyor. Konuyla ilgili kent konseylerinde eğitim çalışmaları da başladı. Belediye olarak işçi alıp, işçi çıkarmakla işsizlik sorunu çözülmüyor. Bu alacağımız tedbirlerle gerçekten ciddi bir şekilde işsizliğin yok olması ve istihdam sağlanması elimizden gelen altyapı ne varsa belediyenin her imkanını kullanıyoruz” dedi.

“DEMİRYOLLARI AĞININ YER ALTINA İNMESİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

Tarsus’ta ulaşımın rahat nefes alması açısında demiryollarının ağının yer altına çekilmesi konusunda çalışmalarının sürdüğünü belirten Bozdoğan, “Öncelikle Rauf Denktaş parkı ile ilgili Mersin Büyükşehir Belediyesi ile çok önemli bir çalışma yapıyoruz. Parkın altını otopark yapacağız. Tarsus için önemli. Demiryollarının aşağıya inmesi de Tarsus için çok önemli ve bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor Devlet Demiryolları’na sık sık gidiyoruz. Bu mücadeleyi bütün siyasi partilerin hep birlikte vermesinde büyük fayda var çünkü Tarsus’un geleceği bu. Ulaşım konusunda da çok ciddi sıkıntılar yaşadığımız bir kent o yüzden de otoparklara çok önem veriyoruz. Birçok parkın alt kısmını otopark yapacağız” ifadelerini kullandı.

“DOSYALAR SAVCILIĞA İNTİKAL EDECEK”

Meclis üyesi Mahmut Tat, Başkan Bozdoğan’dan “Tarsus’u hırsızlardan kurtardık” sözleri ile ilgili açıklama istedi. Başkan Bozdoğan da, “Ben kentimin işsizlik konusunda ne kadar kötü gittiğini biliyorum, ben kentimin ne kadar kötü bir çarpık kentleşmeye götürüldüğünü biliyorum ve ben kentimdeki bazı haksız rantları çok iyi biliyorum. Bir ihale yapılırken bile 1 lirayı 2 lirayı arayan bir insan başkalarının yaptığı bir hatada neden yaptığını o insan mutlaka anlatır.  Hukuk İşleri Müdürlüğümüzün izah ettiği gibi savcılığa intikal eden evrakları burada ulu orta anlatmak doğru değil. Çoğu da gizli yürütülen evraktı” dedi.

“SAMİMİYETİMDEN, DÜRÜSTLÜĞÜMDEN EN UFAK BİR TAVİZ VERMEYECEK BİR İNSANIM BEN”

Başkan Bozdoğan son olarak, “Tarsus’u 31 Mart’a ikinci kez kurtardık” sözü ile ilgili şu şekilde acıkmalarda bulundu, ‘Ben ne söylerim başkası ne anlar’. Yani şundan emin olun; samimiyetimden, dürüstlüğümden en ufak bir taviz vermeyecek bir insanım ben. Bunu da göreceksiniz orada. Ağzımdan çıkan bir laftaki kurtuluş olayında anlatmak istediğim çok netti; bu kurtuluşu az önce size anlatırken de ekonomik bir kurtuluşu izah ettim, ekonomik bir kurtuluş. Buradaki sözün farklı yerlere gitmesinde elbette ki belli kisvelerin milleti uyutmak için yaptığı bir takım sözleri de duydum. Benim bir insanı karşıma alıp düşünün ya ‘siz Fransız’sınız biz sizden kurtarıyoruz’ yok öyle bir şey. Kurtuluş kelimesindeki kastımız biz kentimizi kütüphane yoksunluğundan, sanattan, kültürden  ekonomiden ve sosyal yaşamın yoksunluğunda kurtardık”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA