DERS ALMIYORUZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DERS ALMIYORUZ!


 

Mersin’de 24 saatte metrekareye 100-165 kilogram yağış düştü! İki kişi yaşamını yitirirken, tarım arazileri ile ev ve işyerlerini su bastı! Okulların tatil edilmemesi ise tepkiye neden oldu!

HEDİYE EROĞLU

Son yıllarda sel ve hortum gibi afetlerin adresi haline gelen Mersin ne yazık ki acı ve kayıplardan ders almıyor! Meteoroloji günlerdir Mersin için kırmız kod ile uyarı yaparken son 24 saatte metrekareye 100-165 kilogram yağış düştü.

Aşırı yağışlar nedeniyle Erdemli ve Mut ilçelerinde iki kişin hayatını kaybederken, binlerce dönüm tarım arazisi ile çok sayıda ev ve işyeri sular altında kaldı. Okulların tatil edilmemesi ise tepkiye neden oldu!

Valisi Ali İhsan Su, 112 Koordinasyon Merkezinde oluşturulan kriz masasında tüm yetkililerle bir araya geldi. Yaşanan afetle ilgili öğleden sonra kameraların karşısına geçerek açıklama yapan Vali Ali İhsan Su, tüm ekiplerin sahada çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyerek, “Allah’a çok şükür çok büyük bir sıkıntı olmadan şu anda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Gazetecilerin, okulların tatil edilip edilmeyeceği yönündeki soruya da Vali Su, “Okulların tatil edilmesi ile ilgili kar olan yerlerde Çamlıyayla ve Gülnar’da tatil ettik. Taşımalı eğitim yapılan okulları da tatil etik ama şehir merkezinde yollar, trafik açık. Her yağışta okulları tatil edersek çocuklarımız ne zaman eğitim görecekler?” yanıtı verdi.

HALK YEREL YÖNETİMLERE TEPKİLİ!

Ancak yaşananlar vatandaşı isyan ettirdi. Yerel yönetimlerin “Başarıyla atlattık” açıklamaları tepki çekerken özellikle kentin batı kesiminde Mezitli’de yaşanan afet, altyapı eksikliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Sosyal medyada tepkilerini paylaşımlarla dile getiren halk, yetkililere ders alınması çağrısı yaptı. Yağmur suyunun denizle buluşmasını önleyecek yapılaşmaya dikkat çekilen paylaşımlarda kapatılan derelerin de yeniden açılması istendi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA