CHP’Lİ GÖKÇEL: “YASAKLAMAYIN, PLANLAYIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’Lİ GÖKÇEL: “YASAKLAMAYIN, PLANLAYIN”


 

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, patates ve soğan ihracatının izne bağlanmasını eleştirdi. Konuyu soru önergesiyle Meclis gündemine de taşıyan Gökçel, “Tüketiciler yüksek fiyattan patates soğan almasın ama üreticinin ihracatla para kazanması engellenmesin! Planlı üretimle hem iç talebi karşılamak hem de ihracatla döviz kazanmak mümkün!” dedi.

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Cengiz Gökçel, 7 Ocak 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren patates ve soğan ihracat yasaklarını değerlendirdi. 25 Aralık’ta TBMM’de düzenlediği basın toplantısında soğan ihracatının fiilen engellendiğini belirten Gökçel, yasağın iki hafta sonra resmileşmesini eleştirdi.

“BU ARADA KİMLER KÖŞEYİ DÖNECEK?”

Soğan ve patates ihracatının yaklaşık bir aydır el altından engellendiğine dikkat çeken Gökçel, bu ürünlerin ihracatının izne bağlanmasının keyfiyete yol açabileceği uyarısında bulundu. “Tarım ve Orman Bakanlığı bu kararla istediğine izin verecek, istemediğine vermeyecek; bir kriter yok ortada” diyen Gökçel, “Bugünkü karardan önce kimler lisans alıp zengin oldu, kimler ön izin alıp köşeyi dönecek, hepsini göreceğiz” şeklinde konuştu. Geçen sene yaşanan soğan krizi sırasında Hindistan’dan soğan ithal edip TMO’ya yüksek fiyattan satanların bu sene ihracat izni aldıkları iddiasını paylaşan Gökçel, üretici mallarını ucuza versin diye piyasanın manipüle edilmesini kabul edilemez bulduğunu sözlerine ekledi.

“YASAKLAMAYIN PLANLAYIN”

Üreticilerin kazanmaya başladıkları dönemde ihracat yasağı ile fiyatların manipüle edilmesine tepki gösteren Gökçel, üreticinin fiyat istikrarsızlığına karşı korunması çağrısında bulundu. “Tüketicinin pahalı tüketmesi kabul edilemez. Tüketiciye en uygun fiyatla en kaliteli ürünün sunulması gerekiyor. Ancak üreticinin para kazanması, ileride yaşanacak olası mağduriyetlerin de önüne geçecektir. Üreticiyi mağdur etmeye kimsenin hakkı yok. Tüketiciler yüksek fiyattan patates soğan almasın ama üreticinin ihracatla para kazanması engellenmesin! Planlı üretimle hem iç talebi karşılamak hem de ihracatla döviz kazanmak mümkün! İç piyasada fiyatları düşük tutmanın yolu ihracatı kısıtlamaktan değil üretimi planlamaktan geçiyor.” dedi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA