KİŞİSEL VERİLERE YASAL KORUMASI ŞART! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KİŞİSEL VERİLERE YASAL KORUMASI ŞART!


 

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Mersin Barosu tarafından avukatlara Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ilgili semire düzenlendi. Seminerde savunma mensuplarından Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun yürürlük tarihinin 6 ay ertelenmesine tepki gösterildi.

GİZEM EKİCİ

Mersin Barosu tarafından “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” konusunda eğitim verildi. Alanda ilgililer ve avukatların katıldığı etkinliğe ilgi yoğun oldu.

Panel; ‘Kişisel Veri ve Çeşitleri, Kişisel Verilerin Korunması’, ‘Veri İşleme Şartları ve Veri Sorumlusunun Yükümlülükleri’, ‘Veri Envanteri ve Veri Sorumluları Sicili’, ‘VERBIS Kaydı’, ‘Veri Saklama ve İmha Politikası; Verileri Silme, Yok Etme ve Anonimleştirme’, ‘İdari Teknik Tedbirler ve Protokoller’, ‘Kurul Kararları ve İtiraz Yolları’ başlıklı konularda ele alındı. TBB KVKK’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Uzun, TBB Eğitim Merkezi yönetim Kurulu Üyesi Şadan Tutumlu, TBB KVK Hukuku Komisyon Üyesi Burhan Uyan’ın birlikte gerçekleştirdiği panele katılım yoğun oldu.

“İÇSELLEŞTİREREK ÖĞRENMELİYİZ”

Panel öncesi bir konuşma yapan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “2019’da çok yoğun bir gündem geçirdik. Çünkü yasal mevzuatlar çok hızlı değişiyor. Biz de bu gündemi takip etmek ve mesleki bilgi birikimimizi daha da geliştirmek ve güncellemek zorunda olduğumuz için baro olarak bu eğitim faaliyetlerinde öncü rol oynamaya çalışıyoruz. 2020 yılının ilk panelini gerçekleştiriyoruz” dedi.

Yeşilboğaz konuyla ilgili şunlara değindi, “Bu panelde tüm dünyayı saran ve ülkemizde de çok fazla önem arz eden kişisel verilerin koruma kanunu ele alacağız. Bu eğitimi Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile beraber yapıyoruz. Temel hak ve hürriyetlerin güvence altına alınması konusunda bütün dünya devletlerine özel sorumluluklar yüklemekte. Teknolojinin en çok kullanıldığı, bilgi erişimine en hızlı ulaşılan bir dönemde yaşıyoruz. Bu hızlı gelişen teknolojik dünyaya bir düzen verebilmek, kişisel özgürlüğümüz, kişisel verilerimizi korumak adına çıkarılan bir yasa var. 3 yıldan beri gündemimizde ancak uygulaması her dönem ötelenmektedir. 1 Ocak 2020 tarihinde yürürlüğe girecek olan yasamız mevzuatın kullanılmaması nedeniyle 6 ay daha uzatıldı. Bu dönemde sizlerden bir tek isteğimiz; bir takım kişisel verilere erişiyorsunuz, bunları kullanırken sosyal medyada, gerek dava dilekçelerinizde buraya çok dikkat etmeniz gerekiyor. Bir avukatımız ihlalden dolayı geçtiğimiz günlerde ceza aldı. Bu mevzuatı içselleştirerek öğrenmemiz gerekiyor”.

“KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASINI SAĞLAMAK İÇİN BİLİNÇ DÜZEYİNİ VE ÇALIŞMA ALANLARINI GELİŞTİRMEK GEREKİYOR”

Panele başlarken konuşan TBB Eğitim Merkezi yönetim Kurulu Üyesi Şadan Tutumlu da, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında bilgiler vererek konuşmasına başladı. Tutumlu, “Anayasada öngörülen özel hayatın gizliliği ile temel hak ve özgürlüklerin korunması kapsamında, ülkemizde kişisel verilerin korunmasını sağlamak ve buna yönelik meslektaşlarımızda farkındalık oluşturarak bilinç düzeyini ve çalışma alanlarını geliştirmek gerekir” dedi. Tutumlu’nun konuşmasının ardından TBB KVKK’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Uzun ve TBB KVK Hukuku Komisyon Üyesi Burhan Uyan da konularıyla ilgili eğitimler verdiler. Sorular cevaplanarak panel sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA