“TARSUS’U RANTTAN VE BETONDAN KURTARDIK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TARSUS’U RANTTAN VE BETONDAN KURTARDIK”


 

Haber Merkezi

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 2020 yılının ilk haftasında kent ve kırsal mahalle muhtarıyla bir araya geldi.

Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen, Belediye Başkan Yardımcıları Av. Ünzile Kuru, Dr. Füsun Kaleli, Av. Ali Dinsever, Abdulkerim Özkul, Ali Erhan Okyay ve Mutallip Bobuşoğlu’nun da katıldığı toplantıda muhtarların talep,  öneri ve görüşleri dinlenildi. Toplantıda, başkan yardımcıları 1 Nisan 2019 itibarıyla geçen 9 aylık süreçte kent ve kırsal mahallelere yapılan hizmetleri tek tek anlattı. Başkan Dr. Haluk Bozdoğan, 2020 yılında yapılacak olan çalışma ve projeler hakkında istişarelerde bulundu.

“2020 BÜTÇESİ İLE TÜM MUHTARLARIMIZIN İSTEKLERİ YERİNE GETİRİLECEK”

2019 yılının Nisan ayında göreve geldiklerinde belediye bütçesinin çoğu eritilmiş ve 100 milyona yakın bir borçla belediyeyi devraldıklarını belirten Başkan Bozdoğan; “Sizler gerçekten mahallenin, köyün belediye başkanısınız. Hizmet anlamında ben veya siz değişmiyor. Hatalarımız olmuyor mu? Elbette oluyordur, eksikliklerimiz olmuyor mu? Elbette oluyordur. Ama şunu da takdir edelim 2019 yılında başkalarının yaptığı bütçeyle biz göreve geldik. Nisan ayında ilk göreve geldiğimde 8 Nisan’da Özel Kalem Müdürü’nü çağırdım, ne kadar paramız var, dedim. Özel Kalem Müdürlüğü’ne ayrılan bütçeden 1 lira bile yoktu. Emin olun tamamen bitmiş, tükenmiş bir belediyeyi ve bu kadar borçla aldığımız bir belediyeyi nasıl işler hale getiririz, sistemi nasıl çalıştırırız hesabındaydık. Gece gündüz bunun için çalıştık. Sağdan soldan saldıranlar oldu. Ama biz hakkaniyetli, sabırlı, sevgili ve saygılı olmaya gayret gösterdik. Çünkü dünyanın en büyük savaşçısı; Sabır ve zamandır. Biz de ona sığındık. Geldik 2020 yılına. Bütçe bizim bütçemiz bu bütçeden aslanlar gibi ne istiyorsanız her şeyi ortaya koyacağız. 2020 yılı artık bizim yılımız o konuda çok rahat olun. En azından hizmet anlamında, hizmetlerin daha seri daha çabuk ulaşması için bütün muhtarlarımın gönlünün rahat etmesini istiyorum. Bizim çünkü tek hedefimiz var; mutlaka bu kent akıllı şehre geçmek zorunda. Birçok yer akıllı şehir hamlelerini yapabiliyorsa Tarsus niye yapmasın” ifadelerini kullandı.

“TARSUS’U, KÜTÜPHANE İLE 25 YILLIK SOSYAL YAŞAMIN YOKSUNLUĞUNDAN, RANTTAN VE BETONDAN KURTTARDIK”

31 Mart 2019 yılında Tarsus’u karanlıktan aydınlığa kavuşturacak kütüphane yoksunluğundan, betondan ve ranttan kurtardıklarını ifade eden Başkan Bozdoğan, son zamanlarda kendisini eleştirenlere şu şekilde cevap verdi; “Ben hayatımda ayrımcılık yapmam, ötekileştirme hayatta yapmam ama bir memlekette eğer siyaseti kimlik üzerine ve inanç üzerine kurarsanız ve yıllarca bunun haltını kendi adamlarınıza rantla peşkeş çekerseniz bu kenti beton haline getirirseniz işte o zaman dur derim. Ben herkese saygılıyım, bu kentte siyaset yapan herkese. Ben onların akrabalarını müdür de yaptım, onların en yakınlarını şu an işten bile çıkarmadım “Çalışıyorlarsa kalsınlar” dedim. Hepsi de buradalar. Bunun adı ahlaktır, erdemdir. Adamlıktan bahseden bir insanın zamanında seçim kazandığında “Tarsus’u moskoflardan aldık” dememesi gerekirdi, zamanında insanları tamamen buradan çıkarmamaları gerekirdi. Hasta yatağımdaki o suçlamaları duyduğumda sadece “Ya Sabır” dedim ve Allah’a sığındım. Biz Tarsus’u neyden kurtardık biliyor musunuz? Betondan kurtardık, ranttan kurtardık, kütüphane yoksunluğunda kurtardık, 25 yıllık sosyal yaşamın yoksunluğundan kurtardık. Tarsus’ta her mahallede kültür evleri açılacak, kütüphaneler açılacak. Biz bilinçli bir halk istiyoruz, düşünen sorgulayan insanlar istiyoruz, yargılayan değil. Herkesin sorgulamasını istiyoruz, herkesin kendi hayatını da sorgulamasını. Benim en büyük felsefemdir bu ve yaşam o zaman kaliteli bir yaşam haline gelir. Artık bu kentte herkes çok rahat, herkes düşüncesini çok rahat söyleyebiliyor. Bir kentin belediye başkanına sadece eleştiri yapmak değil küfür bile edebiliyorlar. Canları sağolsun” dedi.

“KARBOĞAZI FESTİVALİ İLE 27 ARALIK TARSUS’UN KURTULUŞUNDA ALTERNATİF KUTLAMALAR DÜZENLEDİLER”

Son zamanlarda kendisini eleştirenlere Kurtuluş kelimesinin Türk Dil Kurumu’nda ne anlama geldiğini öğrenmeleri gerektiğini ifade eden Başkan Bozdoğan , “Ayrımcılıktan ve ötekileştirmeden bahsedenler, belediye olarak Karboğazı Festivali’ni düzenledik. Bunlar, alternatif Karboğazı etkinliği düzenledi. 27 Aralık’ta eğer belediye bir etkinlik yapıyorsa,  27 Aralık’ta sen farklı bir etkinlik yapmayacaksın ve insanları ayrımlaştırmayacaksın. Hani bir laf vardır Prof. Dr. Rasim Adasal’ın “Kişi ne söyler, kendini söyler” der” diye konuştu.

“KENTTEKİ İŞSİZLİĞE ÇARE BULMAK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ””

Tarsus Belediyesi olarak kentteki işsizliğe çare bulmak için büyük bir çaba sarf ettiklerini söyleyen Başkan Bozdoğan; “Üreten, Eğiten, Sağlıklı, Kültürlü bir Tarsus olarak yola çıktık. Evet, üretime çok önem veriyoruz çok büyük bir kooperatif kurduk. Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması için önemli adımlar attık” şeklinde konuştu.

“BİZİM AMACIMIZ HERKESİ MUTLU ETMEK”

Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, son olarak sözlerini şu şekilde tamamladı; “Söylediğimiz söz şuydu; “Hizmet vereceğiz” ama herkese eşit hizmet. Bu konuda emin olun. Hiçbir muhtar arkadaşım bize farklı hizmet, ona farklı hizmet verdi demeyecek. Yoksulluğun ortadan kalkması için hep söylediğim bir söz vardı, Victor Hugo’nun o meşhur sözü “Bir yoksula ulaşıp onu mutlu etmektense amaç yoksulluğu ortadan kaldırmak olmalı”. Bizim de amacımız o. Bir kişiyi mutlu etmek değil bizim amacımız herkesi mutlu etmek. Her kesimin yüzünün gülmesi. Evet, kentsel dönüşüme başladık. Belediyenin önderliğinde bir kentsel dönüşüm, yani kim kazanacak? Halk kazanacak, bizim insanlarımız kazanacak. Belediye sizler için var. Belediyeye iller bankasından gelen para sizin paranız ama bir belediye başkanının ve yönetiminin bu parayı harcarken çok akıllı davranması gerekiyor”

Konuşmanın ardından söz alan muhtarlar Başkan Bozdoğan ile belediye Başkan yardımcılarına talep ve mahallelerinde yapılması gereken hizmetleri dile getirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA