“3 OCAK HEPİMİZİN GURURU” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“3 OCAK HEPİMİZİN GURURU”


 

Haber Merkezi

Mersin Valisi Ali İhsan Su, 3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu’nun 98’inci yıldönümünü yayınladığı bir mesaj ile kutladı.

Tarih boyunca hür ve bağımsız olarak yaşamış yüce milletin vatanına, bayrağına, kardeşliğine, birlik ve bütünlüğüne uzanan hain ellere asla geçit vermediğini söyleyen Vali Su, “Bundan sonra da vermeyecektir. Aziz milletimizin Kurtuluş Savaşı ile tüm dünyaya gösterdiği hürriyet ve bağımsızlık konusundaki azim ve kararlılığını Mersinliler de 3 Ocak’ta yaşlısından gencine, kadınından erkeğine verdiği mücadele ile göstermiştir.

3 Ocak 1922’de verilen bu destansı mücadele ile kazanılan zafer Mersinliler olarak bizim için bir gurur kaynağı, ülkemizin, milletimizin bekası, gelişmesi ve kalkınması için her zaman bir itici güç olmuştur.

Bu anlamda bizler ecdadımıza layık olmak ve bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. 

Bu duygularla; Mersinli hemşerilerimin 3 Ocak Kurtuluş Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Vatan ve Millet uğruna bedenlerini siper ederek şehadet ve gazilik mertebesine erişen tüm kahramanlarımızı sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

MERSİNLİLER 3 OCAK’I DOYA DOYA KUTLAYACAK

3 Ocak Mersin’in Kurtuluşunun 98’inci yılı programları 3 ayrı şekilde kutlanacak. Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Toroslar Belediyesi ve Art 2020 kapsamında ise; Akdeniz Belediyesi, Baro Başkanlığı, Gökdelen İş Merkezi, Mersin Perakendeci İş İnsanları Derneği, Plastik Sanatlar Topluluğu ve Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından“Yaşamak Seni Sevmek Gibi” adlı kültür sanat etkinliği düzenlenecek programlarla kutlanacak.

Mersin Valiliği tarafından duyurulan 3 Ocak etkinlikleri şu şekilde; Mersin’in her yeri uygun şekilde ışıklandırılacak ve birçok noktaya bayrak asılacak. Ardından Mersin Tren Garı’na gelen Muharip Gazilerden oluşan temsili heyet karşılanacak ve Cumhuriyet Meydanı’nda Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak. Protokol tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından halk oyunu gösterileri sunulacak ve öğrenciler tarafından şiir okunacak. Alanda gerçekleşen törenin ardından protokol Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret ederek gazilerle bir araya gelecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından İl Protokolüne, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği, Gazi ve Şehit Ailelerine Yardım Derneği ve Emniyet mensubu şehit ailelerine, gazilere ve gazi ailelerine 3 Ocak Cuma günü saat 18.30’da Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi Çok Amaçlı Salon’da akşam yemeği verilecek. Ardından 20.00’de Yenişehir CNR Expo Fuar Merkezi 1 nolu salonda Gripin ve Kubat’ın sahne alacağı Kurtuluş Günü Konseri düzenlenecek.

Toroslar Belediyesi tarafından ise 12’incisinin düzenleneceği “Kurtuluş Kupası Resmi Kurumlar arası Futbol Turnuvası’na” 27 kurum 22’şer kişilik takımlarla katıldı. Yapılan maçların ardından final müsabakası 3 Ocak’ta yapılacak.

MERSİN SANATA DOYACAK

Sanat faaliyetlerini şehirle harmanlamak amacıyla yapılacak olan “Yaşamak Seni Sevmek Gibi” adlı kültür sanat etkinliği; Gökdelen İş Merkezi’nde Akdeniz Belediyesi, Gökdelen İş Merkezi, Baro Başkanlığı, MEPİAD, Plastik Sanatlar Topluluğu ve Güze Sanatlar Fakültesi işbirliği ile düzenlenecek. “Mersin Art 2020” Kültür Sanat Etkinliği Kuvayimilliye Caddesi Gökdelen İş Merkezinde; Baro Başkanlığı Konferans Salonunda Panel ile başlayıp ve sonrasında belirlenmiş boş katlarda sergiler devam edecektir. Ardından Hastane Caddesi Etkinlikleri serisi olarak devam edecektir.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA