BAŞKAN GÜLTAK, 10 MİLYON TL’LİK TEMİNAT YETKİSİ İSTEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞKAN GÜLTAK, 10 MİLYON TL’LİK TEMİNAT YETKİSİ İSTEDİ


 

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, geçtiğimiz aylarda Meclisten 10 milyon TL’lik borçlanma yetkisi aldığını ancak bunu sadece 5 milyon TL’sini kullandığını açıkladı. Gültak başka bankalardan kredi kullanabilmek için 10 milyon TL’lik teminat mektubu almak için de meclisten talepte bulundu.

HEDİYE EROĞLU

Akdeniz Belediye Meclisi, Ocak ayı toplantısının ilk oturumunu Adanalıoğlu Mahallesi Taziye Evi’nde yaptı.

Yoklama ve bir önceki birleşim tutanak özetinin okunması ile başlayan meclis, belediye meclisinin mutat toplantılarının, her ayın, ilk haftasının hangi gününde yapılacağının tespiti ile yıllık tatilin 2020 yılının hangi ayında kullanılacağının kararlaştırılmasına ilişkin teklifin görüşülmesi ile sürdü.

BELEDİYEYE AİT 100 METRE ALTINDAKİ ARSALARIN SATIŞI İÇİN BAŞKANA YETKİ VERİLECEK

Ayrıca toplantıda belediye sınırları içerisinde bulunan muhtelif ada ve parsellerde 2020 yılı içerisinde oluşacak ihdasların ve hisseli arsaların satışları için, Belediye Encümenine satış yetkisi verilebilmesi ile ilgili teklif de gündeme geldi. Teklifle ilgili açıklama yapan Başkan Gültak, belediyeye ait arazilerle ilgili bina veya konut yapacak vatandaşlardan sürekli 8’den 20 metreye kadar talepler geldiğini belirterek, “Çünkü vatandaş bina veya konut yapacaksa mağdur oluyor. Amacımız bu, yoksa derdimiz yüklü bir satış yapmak değil Bu tür mağduriyetleri gidermek” dedi.

CHP’li Serhat S. Dövenci de, “Bu konuda ki düşüncelerinize biz de katılıyoruz. Teklifi uygun buluyoruz ama bunun komisyonlarda görüşülerek 100 metrenin altında olan alanları kapsamasını istiyoruz” dedi.

Teklif, Çevre, İmar, Tarım Komisyonlarına sevk edildi. 

AKDENİZ 10 MİLYON TL BORÇLANACAK

Toplantının öne çıkan gündem maddesi ise İller Bankası’ndan 10 milyon TL’ik teminat mektubu alınması talebi oldu.

Teminat mektubu ile yurtiçi bankalardan kredi kullanma imkanına kavuşacaklarını belirten Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, bunun yeni bir borçlanma olmadığının altını çizerek, teminat ile geçen aylarda aldıkları 10 milyon TL’lik borçlanma yetkisini başka bankalar üzerinden kullanmak istediklerini söyledi.

AKP’li Zafer Şahin’de Başkan Gültak’a destek verirken, HDP’li Meclis Üyesi Ali Tanrıverdi de, “Metinde bir çelişki var. Yani yeni kredi mi isteniyor, yeni borçlanmaya mı gidilecek bu konuda bir netlik yok. Bu metnin değiştirilmesi gerekiyor. İller Bankası’ndan ne kadar aldınız? Nelere harcandı? Bu konuda da bilgi sahibi olmamız gerekiyor. Çünkü biz size yetkiyi verirken takipçisi olacağız demiştik, gerekirse komisyona havale edelim” dedi. 

AKDENİZ, 5 MİLYON TL KREDİ KULLANDI

CHP’li Meclis Üyesi Dövenci de, “Biz belediyelerin çok borçlu olduğunu gayet iyi biliyoruz. Size desteği bu yüzden verdik. Bir de gelecek seneki bütçemizde bankalardan ne kadar borç almayı ön görüyoruz, bunu açıklarsanız seviniriz” dedi.

Bunun üzerine Başkan Gültak, “Biz İller Bankasından 5 milyon TL borç aldık. Komisyonda diğer parti üyelerine verirsiniz detayları. 10 milyon lirayı asfalt çalışması için istedik. Faizler düşeceği için biz çok kullanmadık parayı yağımızda kavrulduk. Şuan için gelecek yıla özel bir borçlanma planımız yok. Yağımızda kavrulmaya devam edeceğiz” dedi.

Teklif Plan Bütçe Komisyonuna sevk edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA