“ORMAN ALANI AZALDI” İDDİALARINA YANIT GELDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ORMAN ALANI AZALDI” İDDİALARINA YANIT GELDİ


 

Haber Merkezi

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Tarım Orkam –Sen Mersin Şubesince geçtiğimiz günlerde yapılan basın açıklamasında kuruma yönelik eleştirilerine yaptığı açıklama ile cevap verdi.

Sendikanın yerleşim yerine dönüşmüş veya yasanın öngördüğü şartlar dâhilinde yerleşim yerine dönüşmesi uygun olan alanların orman sınırları dışına çıkarılması ile ilgili eleştirilerine kurumun yanıtı, “Bu kapsamda bugüne kadar Bölge Müdürlüğümüzde bir adet yerleşim yeri tespiti yapılmıştır” oldu.

Açıklamada ayrıca yaylalık alanların kiralanması ile ilgili de şu bilgilere yer verildi; “Düzenleyen yasa uygulamalarına ilişkin 31.12.2011 tarihinden önce yapılmış olan yayla evlerinin fiili durumunun tespiti yapılmış ve yasa gereği ilan edilmiştir. Bu yasa sadece 31.12.2011 tarihinden önce yapılan yayla evleri için geçerli olup, bu tarihten sonra yapılan evler için kanuni işlem yapılmaktadır.

Ayrıca Orman Genel Müdürlüğünün verilerine göre 2015 yılında 840 bin 470 hektar olan ormanlık alanımızın 835 bin 534 hektara düşmesinin nedeni; Mersin Orman Bölge Müdürlüğünde bulunan tüm orman işletme şefliklerinin amenajman planları 2016 yılında yenilenmiştir. Yeni planlama tekniğinde, eski planlarda ormanlık alanda görünen bazı alanlar yeni planlarda ağaçsız orman alanında ve özel ağaçlandırma alanı olarak gösterilmiştir. Örneğin yeni planlarda ormanlık alanların içinde gösterilmeyen özel ağaçlandırma alanı 3 bin 934 hektar, yangın durdurma zonu bin 406,2 hektar, elektrik hattı için 166,7 hektar,  otoyollar için bin 734,1 hektar alan ve buna benzer birçok alan ağaçsız orman alanı içinde gösterilmesinden kaynaklanmaktadır. Orman alanında iddia edildiği herhangi bir azalma yoktur” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA