3 BİN 200 DEKAR ARAZİ SUYLA BULUŞACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

3 BİN 200 DEKAR ARAZİ SUYLA BULUŞACAK


 

Toroslar’da Güzelyayla Göleti’nde DSİ’nin çalışmaları kapsamında su tutuldu. Proje ile 700 dekarlık kısmı cazibeli, 2 bin 500 dekarlık kısmı ise pompajlı olmak üzere toplam 3 bin 200 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak.

GİZEM EKİCİ

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Mersin’e yaptığı yatırımlarla kent mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Son olarak Mersin ili Toroslar ilçesindeki Güzelyayla Mahallesi’nin 500 metre doğusunda Deliçay (Kocaoluk) Deresi üzerinde bulunan Güzelyayla Göleti ve Sulaması İkmali İnşaatı tüm hızıyla sürüyor.  

Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilmekte olan Güzelyayla Göleti ve Sulaması İkmali işinde fiziksel gerçekleşme yüzde 52’ye ulaştı. Gövde dolgusu tamamlanan Güzelyayla Göleti’nde 2019 yılı sonu itibariyle su tutulmaya başlandı. Bu kapsamda Mersinli çiftçilerin yüzü gülecek ve Toroslar ilçesinin ekonomisine büyük katkı sağlanacak. Proje ile 700 dekarlık kısmı cazibeli, 2 bin 500 dekarlık kısmı ise pompajlı olmak üzere toplam 3 bin 200 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA