TALANA DUR DEMEK İÇİN SON GÜN 2 OCAK 2020! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TALANA DUR DEMEK İÇİN SON GÜN 2 OCAK 2020!


 

Kanal İstanbul Projesi’nin bir doğa talanı olduğunu söyleyen SES Mersin Şube Eş Başkanı Yılmaz Bozkurt, tüm vatandaşları bu talana ‘dur’ demek için 2 Ocak 2020’ye kadar dilekçe ile itiraz etmeye çağırdı.

Gizem Ekici

Mersin’de Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Kanal İstanbul Projesi’ne itiraz çağrısı yaptı. Sağlık Emekçileri Sendikası’nda (SES) yapılan açıklamaya platform üyesi emek ve demokrasi güçleri destek verdi. SES Mersin Şube Eş Başkanı Yılmaz Bozkurt, platform adına okuduğu basın açıklamasında projeye itirazların 2 Ocak 2020’ye kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yapılacağını duyurdu.

İktidar partisi AKP’nin toplumsal kutuplaşma ve gerginlik stratejisine göre hareket ettiğini söyleyen Bozkurt, “AKP ve genel başkanı, bu kez de tüm bilimsel kaygıları, uyarıları ve vatandaşların yoğun tepkisine zerre kadar umursamadan, yeni gerginlik alanı olarak kullanmaktadır” dedi.

“HALK SAĞLIĞININ TEHDİT ALTINA GİRMESİDİR”

‘Ne pahasına olursa olsun’ denilerek yapılmasına karar verilen proje hakkında Bozkurt şunları söyledi: “Proje ile İstanbul’un yaşam destek sistemleri olan Kuzey Ormanları, su havzaları, su havzalarını besleyen su kaynakları, tarım, mera alanları, doğal, arkeolojik sit alanları, tabiat parkları, milli parklar gibi koruma alanları yok olacak veya tahribata uğrayacaktır.

Üç aktif fay hattının geçtiği bölgede nüfus ve yapılaşma baskısı nedeniyle depremler başta olmak üzere afet riskinin artmasıdır. Oluşacak çevre kirliliği ve ekosistemin bozulması nedeniyle halk sağlığının tehdit altına girmesidir”.

Projenin bir yanıyla siyaset malzemesi olarak kullanıldığını, diğer yandan ise içerde ve dışarıda yandaş sermayeye yeni rant alanı açtığını belirten Bozkurt, basında çıkan yanlı haberlerin kamu adına görev yürüten savcılıklar tarafından soruşturmaya konu edilmesi gerektiğini ama bir şey yapılmadığını söyledi.

“DEVLETİN VE VATANDAŞLARIN GÖREVİDİR”

Anayasa’nın 56’ncı maddesini söyleyen Bozkurt, “Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşların görevidir” diyerek şunları ekledi;  “‘İstikbal ve İstiklal projesi’ gibi içi boş, hamasi söylemlerle sunulan çevre ve halk sağlığını bozacak bu projenin etrafında yapılan tartışmalar sonlandırılmalı, proje tümüyle iptal edilmeli, vergilerimizde oluşan hazine kaynakları halk sağlığı, eğitim, doğanın korunması ve kamu hizmetleri için kullanılmalıdır”.

Projenin hayata geçirilmemesi için demokratik haklarını kullanacaklarını söyleyen Bozkurt, “Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da doğanın talanına, halk sağlığının ciddi tehdit altına girmesine ve ranta sessiz kalmayacağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA