ŞEHİR HASTANESİ’NDE HEKİM SAYISINDA AZALMA VAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞEHİR HASTANESİ’NDE HEKİM SAYISINDA AZALMA VAR!


 

Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Bahar Aydınlı, yan dal sınavları nedeniyle hastanedeki hekim sayısında azalma yaşandığını söyleyerek, bunun geçici bir durum olduğunu açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

Mersin İl Sağlık Müdürü Dr. Sinan Bahçacı, Mersin Şehir ve Eğitim Hastanesi Başhekimi Bahar Aydınlı ile birlikte yıl sonu değerlendirme toplantısı düzenledi. Hastane konferans salonunda düzenlenen toplantıda yıl içerisindeki çalışmalarla ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Toplantıda ilk olarak hastane ile ilgili tanıtım videosu izletildi.

Sağlık alanında dünyada ilk defa uygulanan proje kapsamında hastane içerisinde internetten indirilen navigasyon programın kullanımına ilişkin de bir tanıtımı videosu izlettirildi.

350 civarında hastalara ve yakınlarına hizmet vermek için HYRT personelinin hizmet verdiğinin de bildirildiği toplantıda, 232 bin metrekare arazi üzerine kurulu ve 12 bin hasta kapasitesine sahip ve helikopter pisti bulunan, bin 300 yatak kapasiteli hastanenin, özelliklerini anlatan tanıtımlar da yapıldı.

“HİÇ BİR TIBBİ CİHAZ EKSİĞİMİZ YOK”

Hastane Başhekimi Bahar Aydınlı, 3 yıldan buyana hizmet veren hastanenin hiçbir tıbbi cihaz eksiğinin bulunmadığını söyledi. Dev bir kompleks olan hastanenin 374 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu olduğunu aktaran Aydınlı, “Akıllı bina sistemine sahibiz. 51 ameliyathane, bin 300 yatak kapasitesi, 3 vıp oda, 21 suit oda, 546 tek kişilik hasta odası, 252 çift kişilik oda, 204 yoğun bakım odamız, 280 poliklinik, 3 bin 940 araç kapasiteli otopark, ücretsiz vale, hasta ve yakınlarının yararlanabileceği sosyal tesislerimiz var. Biz sağlık hizmeti için 7 gün 24 saat varız diyoruz. Hemen hemen tüm branşlarda dönüşümlü olarak hizmet veriyoruz. Hastaların burada tedavi olabilmesinin tek yolu hekiminin uygun görmesidir.

FİZİK TEDAVİDE SIRA ÇOK!

Türkiye’nin her yerinden hastalara hizmet verdiğimiz fizik tedavi rehabilitasyon kliniğinde sıralarımız oldukça uzun. Yataklı tedavi hizmeti de veriyoruz bu klinikte.

İç hastalıkları kliniğimiz var ki her gün yüzlerce hastaya hizmet veriyoruz. Ayrıca 7/24 hizmet veren bir kardiyoloji kliniğimiz var. Yapamadığımız tedavi yok ki aynı anda 4 adet anjiyo yapabiliyoruz. Yoğunluktan dolayı ek ara yoğun bakım alanı daha açmak durumunda kaldık. Ayrıca nükleer tıp kliniğimiz var. Troid tedavileri dahi uygulayabiliyoruz.

Beyin cerrahisi kliniğimizde kafa tümörü dahil her şeyi yapabilen bir ekibimiz var. Mikroskop altındaki cerrahi uygulamaları da yapabiliyoruz.

GÖZ KLİNİĞİNE EXCİMER LAZER GELİYOR

Göz kliğimizde yakın zamanda Excimer Lazer hizmetini de hizmete sunacağız. Dışarıda yüksek fiyatlara alınan bu hizmet için ciddi bir hasta başvurusu var. Gözlüğü olan kişilerden ciddi bir talep olacağını ön görüyorum.

Kalp damar cerrahisi kliniği de yine 7/24 hizmet veriyor. Tüm vakaları yapabilecek kapasiteye sahip bir hekim grubumuz var burada da.

ÇOCUK HASTALIKLARINDA İŞYÜKÜ ARTTI, HEKİM SAYISI AZALDI!

Çocuk hastalıkları kliniğimiz son dönemde artan iş yüküyle hizmet üretiyorlar. Ama bunu nedeni yan dal sınavını kazanan arkadaşlarımızın gitmesi sonucu hekim sayısında ki azalma. Atamalar da dönem dönem oluyor, mevsimsel olarak tolere etmeye çalışıyoruz. Şuan enfeksiyon dönemindeyiz, bir birlerine bulaştırıyorlar.

Ayrıca anne ve bebek dostu hastaneyiz. Dün tekrar denetlemeden geçtik ve bu unvanımızı koruyoruz. Anne ve bebek dostu hastane, anne ile bebeği en kısa sürede temas ettiren yerlere verilir bu unvan. Normal doğum odalarımızda anne ile bebek hemen birbiri ile temas edecek düzeydedir.  Bunu devam ettirebilmek için de gebe okulumuz var. Tüm gebelerimizi fizyolojik olan normal doğumun olası sıkıntılarını yaşamaması için gebeliğin sonuna kadar desteklediğimiz bir program uyguluyoruz. Bu süreçte eşlik eden spor hekimlerimiz var, fizyoterapist ve gerek görüldüğün de psikologlarımız var” dedi.

HELİKOPTERDEN AMELİYATHANEYE ULAŞIM MÜMKÜN

Hastanenin helikopter pistinin özelliklerini de anlatan Aydınlı, “Pistimiz 112 kırmızı alan girişinin hemen üzerinde olup, bir kat aşağıda ameliyathane, yoğun bakım ve anjiyo ünitelerine ulaşım mümkün. Onkoloji merkezimizde iddialıyız, her şeyi yapabildiğimizi düşünüyoruz. Son teknoloji cihazlarımızla elimizden gelen tüm tedaviyi veriyoruz. Tıbbi onkologlarımız akıllı tedaviler uyguluyor. Genetiğine uygun kemoterapik ilaç belirlenerek hastalara bunları veriyoruz.

Ameliyathanelerimiz de son teknolojiye sahip. Radyoloji kliniğimizde 2 adet emar, 3 adet tomogra cihazımız var. 72 saat içerisinde emar, 24 saat içinde tomografi çekimlerini yapabiliyoruz.  Mesai dışında da radyoloji dışında da ultrason tedavisi vermeye devam ediyorlar.

Ayrıca İnme merkezimiz var artık. Mersin sınırları içinde beyin kanaması veya beyin damarları tıkanması sonucu ilk 6 saatte hastanemize ulaştırılırsa hasta müdahale edebiliyoruz. Eğer kanamanın kaynağı bir başka damar yaralanması ile yine beyin içerisine girip düzeltebiliyoruz. Ama kritik süreç geçilirse bu tedavi uygulanamıyor.

Ayrıca oksijen tedavi merkezimiz var ki bu da yara da çok faydalıdır. Soba zehirlenmesi ile ilgili ters rüzgar olduğu zaman çok ciddi sayıda hastadan başvuru geliyor bu hizmetten yararlanmak için. Bu tedavi kamuda Mersin sınırlarında sadece biz de var.

“TÜRK TOPLUMU OBEZİTEYE DOĞRU İLERLİYOR”

Obezite merkezimiz var ki Türk toplumu da ne yazık ki obezite yönünde ilerliyor. 6 ayrı gruptan oluşuyor obezite, her bir basamakta ayrı hizmet veriliyor. Obezite merkezimizde diyetisyen, psikolojik ve spor hekimi eşliğinde sağlıklı beslenmeyi, hayatında sporun neresinde olması gerektiğini öğreniyor hasta. Şuan 4 ve 5’inci grubumuzda devam eden hastalarımız var.

Kısa süre önce yanık ünitesiydik artık 4 yataklı 3. basamak yoğun bakım ve 8 yataklı servisi olan yanık merkezine sahibiz. Tüm yanıklar için 7-24 hizmet sunuyoruz.

Palyatif merkezimiz var ki, 70 yatakla hizmet veriyoruz. Hayata yeniden geçiş aşamasında hasta ve hasta yakınlarına yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Diyaliz merkezimiz var yine 30 yataklı, gebe okulumuz var özellikle çalışanlarımızı da buraya yönlendiriyoruz.

Evde sağlık merkezimiz var ki bu zaten tüm hastanelerimizde mevcut. Kendi alanınızda kayıtlı vatandaşlarımıza bize ulaştıklarında bu hizmeti sağlıyoruz.

Geleneksel alternatif tıp tedavisinde ise akapuntur, prolo terapi, hacemat uygulayabiliyoruz. Tanıtım yaptık ve inanılmaz bir başvuru var.

Sağlık turizminin sağlık kısmındayız ama sonuçta gelenler turist ve bu hizmeti onlara sunmak için 2018’den hala günümüze kadar yabancılara bu hizmeti sağlıyoruz, bu hizmet için özel bir ekibimiz var.

MEMNUNİYET ORANI YÜZDE 96-97

Hasta memnuniyeti bizim için önemli. Memnuniyet oranımız yüzde 96-97 düzeylerinde. Teknoloji yeterli değil içinde hekimlerin, sağlık çalışanlarının olması gerekiyor. Biz sağlık çalışanlarımız ile birlikte bu teknolojiyi vatandaşın hizmetine sunmak istiyoruz.

Memnuniyet anketleri normalde 75 hasta ile yapılır ama biz 150 hasta ile yapıyoruz.

Hastanemizde tüm bölümler izin MRHS sisteminin kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Ama buraya gelip hekim burada değil denildiğinde o hekim ameliyathanede oluyor aslında o gün klinik hizmeti bulunmuyor. Bu yüzden tüm vatandaşlarımızı 182 üzerinden randevu almaya çağırıyoruz” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA