MTSO KADRİ ŞAMAN LİSESİ’NDEN BÜYÜK BAŞARI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MTSO KADRİ ŞAMAN LİSESİ’NDEN BÜYÜK BAŞARI


 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Kadri Şaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, uygulamaya koydukları ‘My Digital Classroom’ Projesiyle, ‘10. eTwinning Ulusal Konferansı’nda eTwinning Türkiye Özel Ödülünü aldı.

Haber Merkezi

MTSO Kadri Şaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Antalya’da eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi (UDS) tarafından düzenlen ‘10. eTwinning Ulusal Konferansı’nda Mersin’i temsil eden 16 okuldan biri oldu. İngilizce Öğretmeni Ayça Türkcan’ın 2018-2019 yılı boyunca, 8 ülkeden 41 öğretmen ve 350 öğrenciyle yürütmüş olduğu ‘My Digital Classroom’ Projesi, ‘eTwinning Türkiye Özel Ödülü’nde 16-19 yaş kategorisinde Türkiye birincisi oldu.

“ÖĞRENCİLER HEM EĞLENEREK ÖĞRENDİLER HEM DE DERS BAŞARILARI ARTTI”

Ödül sonrası konuşan Ayça Türkcan, proje kapsamında tüm öğretmen ve öğrencilerle farklı branşlarda müfredat konularıyla ilgili dijital materyaller oluşturduklarını ve bunları derslerde uyguladıklarını söyledi. Projeyle öğrencileri derslerde daha aktif hale getirmeyi hedeflediklerinden bahseden Türkcan, “Öğrenciler hem eğlenerek öğrendiler, hem de ders başarıları arttı. Ayrıca proje boyunca öğrenciler farklı şehir ve ülkelerdeki akranlarıyla online olarak veya mektup yoluyla sürekli iletişim kurarak yabancı dil becerilerini de geliştirdi” diye konuştu.

eTwinning Projesi’nin öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak adına hazırlanan bir proje olduğuna da değinen Türkcan, bu projelerde Avrupa çapında 800 bin öğretmenin, Türkiye’de ise 197 bin öğretmenin yer aldığını kaydetti. Bu ağda öğretmenlerin, etkileşimli olarak her gün deneyimlerini paylaştıklarını ve yeni projeler için ortak bulduklarını belirten Türkcan, “Proje faaliyetlerinde bizlere destek olan Okul Müdürümüz Nural Geyik başta olmak üzere okul idaresine, proje ortağı öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA