EMO’DA GÜNEŞ GRUBU ATAR ÖNDERLİĞİNDE YÖNETİME ADAY | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EMO’DA GÜNEŞ GRUBU ATAR ÖNDERLİĞİNDE YÖNETİME ADAY


 

Haber Merkezi

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Seyfettin Atar, yaklaşan şube seçimleri öncesinde Güneş Grubu önderliğinde yönetime aday olduklarını açıkladı.

Şube olarak yoğun bir çalışma dönemini daha geride bıraktıklarını ifade eden Atar, ‘Ortak paydamız mesleğimizdir’ prensibiyle çalışmaya ve öncülük etmeye hep birlikte devam etme kararı aldıklarını belirterek; “Çünkü; meslek alanlarımızın gelişmesi ve meslektaşlarımızın haklarının korunabilmesi amacıyla faaliyet gösteren kamu kurumu niteliğindeki, Elektrik Mühendisleri Odası aynı zamanda bizim için üretkenlik, gelişim ve öncülük etmenin adıdır.” ifadelerini kullandı.

EMO Mersin Şubesi olarak çalışma dönemi boyunca önemli sayıda ve nitelikte proje, etkinlik, eğitim ve organizasyonu hayata geçirdiklerini söyleyen Seyfettin Atar, “Bu etkinliklerde; meslektaşlarımızın, halkımızın, ülkemizin, kentlerimizin ve dünyamızın sorunlarına ilişkin görüş ve önerilerimizi oda üyelerimizle birlikte kamuoyuyla paylaştık. Kentimizi ilgilendiren her konuda, kamuoyunu bilgilendirmeyi toplumsal bir görev ve sorumluluk olarak gördük” şeklinde konuştu.

“Yönetim kurulumuz, meslektaşlarımızın haklarının korunması, geliştirilmesi ve mesleki birikimlerimizin toplum yararına kullanılmasına yönelik bir anlayış ile çalışmalarına devam etmiş olup bundan sonra da, bu doğrultuda çalışmalarına devam edecektir” diyen Atar, EMO Mersin Şubesi’nin her zaman, gücünü mesleki değerlere saygılı üyelerinden aldığını ve gelecekte de aynı inançla, ‘Saygın Üye, Saygın Meslek Odası’ anlayışından taviz vermeden çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

“BU BİZİM İÇİN GÖREVDEN ÖTE BİR SEVDADIR”

Başkan Atar yeni katılımlar ile gücüne güç katan, üretken, çalışkan ve gelişime açık yapılarının, şubelerini daha ileri noktalara taşımakta kendilerine ivme kazandıracağını ifade ederek; “Hedeflerimizi gerçekleştirmede ‘birlikte yönetme, üretme ve karar alma’ prensibimizi oda komisyonlarıyla ve konuya özel değerlendirme toplantılarıyla, meslektaşlarımızın aktif katılımı ile üreteceğimiz fikir ve projelerle yol almaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yerel yönetimlerde öncelikle kamu yararını gözeten, bilim ve mühendislik ilkelerini temel alan, demokratik, katılımcı ve çağdaş bir anlayışın kurulmasının esas olduğunu ve kentlerde, ulaşım, elektrik, su ve doğalgaz başta olmak üzere temel altyapı hizmetlerinin eksiksiz olarak yaşama geçirilmeleri ile ilgili proje ortaklığında bulunacaklarını ifade eden Atar, “Bu anlamda ilgili komisyonlarımızda çalışmalara ağırlık vereceğiz. Elektronikten enerji sistemlerine, elektrikli makinalardan otomasyona, iletişimden elektromanyetik alana, nesnelerin internetinden akıllı sistemlere, sinyal işlemeden sensörlere, biyoelektronikten mekatroniğe, biyomedikalden yapay zekaya kadar uzanan EMO`nun mesleki alanlarıyla ilgili konularda meslek odamız varlığını etkin bir biçimde hissettirecektir” ifadelerini kullandı.

“KİMİLERİ İFTİRA, KİMİLERİ İYİLİK ÜRETİR”

Güneş Grubu olarak, gelişime açık fikirli olmak meslek alanlarında ve üyelerin sorunlarına yaklaşımda ortak aklı harekete geçirmek için sadece kurulu ile sınırlı olmayan demokratik bir çalışma anlayışını dönemleri boyunca sürdürmek en hassas olacakları konu olacağını belirten TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Seyfettin Atar açıklamalarını şu ifadelerle noktaladı; “Biz her daim söyledik ve söylemeye devam edeceğiz. Gelişmek yeni katılımlara kucak açmak, gelişmek çıtayı yükseltmek, gelişmek birikimleri arttırmak ve bunlardan yararlanmayı bilmektir.’ Bunu sağlayacak olan da ‘Ortak paydamız mesleğimizdir’ ilkesi ile yol almaktır. Çünkü; kimileri dedikodu, kimileri iş üretir. Kimileri iftira, kimileri iyilik üretir. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. Neyse ki her sabah güneş yeniden yükselir…”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA