MERSİN’DE HRİSTİYANLAR NOEL’İ KUTLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE HRİSTİYANLAR NOEL’İ KUTLADI


 

Haber Merkezi

Hristiyanlık inancına göre 24 Aralık gecesini 25 Aralık gününe bağlayan ve bu inanç mensuplarınca Hazreti İsa'nın doğum günü olarak kabul edilen Noel'de Türkiye'de yaşayan Hristiyanlar tarafından ayinler düzenlendi.

Mersin 'deki Latin İtalyan Katolik Kilisesi'nde de Noel dolayısıyla ayin yapıldı. Merkez Akdeniz ilçesinde bulunan ve ışıklarla donatılan kilisedeki ayini, rahip Francis Dondu yönetti. Ayinde, ilahiler ve İncil'den bölümler okuyan Hristiyan vatandaşlar, mum yakıp dualar etti. Tarihi kilisedeki ayinin sonunda katılımcılar birbirlerine sarılarak Noel'i kutladı.Ayine, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de katıldı. Seçer, yaptığı konuşmasında, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Hristiyan vatandaşların Noel Bayramı’nı kutlayan Başkan Seçer, “Umut ediyorum tüm dünyaya huzur, kardeşlik, kalıcı bir barış getirsin. Dünya daha yaşanılabilir bir dünya olsun, insanlar birbirini sevsin, saysın, acılar, yoksulluklar, kavgalar, savaşlar bitsin. Tüm halklar, tüm dinler, tüm öğretiler, tüm inanç grupları kardeşçe, bir arada yaşayalım. Tüm dualarımız bunlar için olacak.  Mersin’de hangi etnik yapıdan, hangi inanç grubundan, hangi sınıftan olursa olsun burada bir arada, kardeşçe yaşamanın güvencesi biz olduğumuz için buradayız. Mersin’de kendinizi iyi hissedin,  Mersin’de kendinizi rahat hissedin,  Mersin’de kendinizi güvende ve huzur içinde hissedin” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA