“YANLARINA KAR KALMASIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“YANLARINA KAR KALMASIN”


 

Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin Eski Mezitli’de gerçekleştirilen orman terörünü soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Orman tahribatının, yangınlarla birlikte orman varlığımıza yönelik en büyük tehdit olduğunu belirten Gökçel, ormanları talan edenlerin caydırıcı cezalar alabilmesi için ayrıca kanun teklifi hazırlıyor.

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Cengiz Gökçel, 21 Aralık Cumartesi gününü 22 Aralık’a bağlayan gece Mersin’de 70 dönüm ormanın talan edilmesini Meclis gündemine taşıdı. TBMM Başkanlığına, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Gökçel,  orman tahribatının, yangınlarla birlikte orman varlığımıza yönelik en büyük tehdit olduğunu belirtti. Mezitli ormanlarının en uzun gecesinde 15 kişinin motorlu testerelerle 70 dönüm ormanı katlettiğini belirten Gökçel, bu alanların zeytinlik-limonluk benzeri uygulamalarla şahıslara devredilmesinin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

“YANLARINA KAR KALMASIN”

Şahısların uzun vadede tahrip etikleri orman arazisi üzerinde hak iddia ettiği birçok örneğin olduğunu ifade eden Gökçel, imara açılan ormanlara yıllardan beri şahitlik edildiğini hatırlattı. Ormanlara bilinçli olarak zarar veren kişilerin genellikle para veya kısa süreli hapis cezasıyla cezalandırılmasının yeterli olmadığını kaydeden CHP’li Vekil, orman teröristlerinin yaptıklarının yanına kar kalmaması için gerekli çalışmaların bir an önce tamamlanması gerektiğini söyledi.

PAKDEMİRLİ’YE SORULAR

Ormanlara yönelik tahribatın önüne geçilmesi için orman teröristlerine verilecek cezaların artırılması gerektiğini kaydeden Gökçel,  konuyla ilgili caydırıcı cezalar içeren bir Kanun Teklifi hazırlayacağını söyledi. 

Gökçel, Bakan Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: “Mersin’de son 10 yılda ormanlara yönelik kaç saldırı gerçekleşmiştir?

Saldırı şekline ve illere göre ayrı ayrı belirtilmek üzere, Türkiye genelinde son 10 yılda ormanlara yönelik kaç saldırı gerçekleşmiştir?

Saldırı şekline ve illere göre ayrı ayrı belirtilmek üzere tahrip edilen orman arazilerinin büyüklüğü ne kadardır?

2002 yılından önergeyi yanıtladığınız tarihe kadar tahrip edilen orman arazilerinden kaçı orman vasfını yitirmiştir?

2002 yılından önergeyi yanıtladığınız tarihe kadar, tahrip edilen orman alanlarından yeniden ormanlaştırılmayan alanlar ne olarak kullanılmaktadır?

2002 yılından önergeyi yanıtladığınız tarihe kadar, yeniden ormanlaştırılmayan tahrip edilmiş orman arazilerinin kullanım şekilleri nasıldır? Bu arazilerden yapılaşmaya açılanların, il il ayrıca belirtilmek üzere büyüklükleri ne kadardır?

Tahrip edilmiş ormanların özel ağaçlandırma bölgesi ilan edilerek gerçek veya tüzel kişilere geçici veya kalıcı olarak devri mümkün müdür?

Ormanlara zarar verdiği, dikili ağaçları kestiği gerekçesi ile 2002 yılından önergeyi yanıtladığınız tarihe kadar kaç kişi Bakanlığınızca savcılığa bildirilmiştir?

Ormanları tahrip eden bu kişilere karşı açılan davaların kaçına Bakanlığınız müdahil olmuştur?

Ormanları tahrip eden kişilere açılan davalarda, söz konusu kişiler dikili ağaçları kesmek ve orman varlığına zarar veren nitelikteki suçlarından ötürü ne tür cezalara çarptırılmışlardır?

Orman tahribatına yönelik cezaları caydırıcı olacak şekilde artırmaya yönelik çalışmanız mevcut mudur?”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA