PLANLAR ÇIKMADI, YATIRIM KAÇTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PLANLAR ÇIKMADI, YATIRIM KAÇTI!


 

Mersin’in ikinci etap 1/5 bin ölçekli imar planlarının tamamlanamaması Erdemli’de yapılacak bir yatırımın önünde engel oldu!

HEDİYE EROĞLU

Mersin’de geciken 11/5 bin ölçekli Nazım İmar Planları yatırımcının önünde engel olmaya devam ediyor. Son olarak Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık ayı meclis toplantısının ikinci birleşiminde gündeme gelen bir teklif, planlar ile ilgili sıkıntıları bir kez daha gündeme getirmiş oldu.

Erdemli’de yapılmak istenen bir tarımsal yatırım için teklif edilen imar planı değişikliğine ilgili komisyonlar red kararı verdi.

Karara neden şerh verildiği ile ilgili söz alan MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Topkara, Erdemli-Mezitli arasındaki sınır itilafına dikkat çekerek, tesisin yapılacağı bölgenin şuan Mezitli’de kaldığını, yapımı geciken yeni planlarda ise Erdemli’de olacağını işaret etti. Ancak şuan onay verilmesi için alanın Mezitli sınırları içerisinde kalmasının engel teşkil ettiğini işaret eden Topkara, “Bu kararla ilgili bir sıkıntımız yok. Ancak burada geçen mecliste Mezitli ve Erdemli Belediyesi sınırın otoban güzergahında düzenlenmesi için meclis kararı aldılar. Bu kararlar ile otobana kadar Mezitli, otobandan aşağı denize doğru olan kısımda batı tarafında kalan kısımda yine Mezitli’ye ait olan toprakların da Erdemli’ye bırakılması kararı alındı. Bunlar maalesef şuana kadar sınır itilafı çözülmedi. Son olarak Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan üst ölçekli 1/5 binlik Nazım İmar Planları’nda otobana kadar olan kısım Mezitli’nin sınırlarında gözüküyor. Erdemli’nin 1/5 binlik planları da çalışma aşamasında. Bu anlaşma hukuki olarak sonuçlanmamıştır. Söz konusu tesisin yapılacağı yerin Erdemli ilçesinin 1/5 bin ölçekli planlarında yer alması gerektiği ayrıntısına dikkat etmeliyiz” dedi.

“BELEDİYELER ANLAŞIR İSE SORUN KALMAZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, konuyla ilgili İmar Daire Başkanı Mustafa Solak’ın bilgi vermesini istedi. Solak da, “Söz konusu alan 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda Kentsel Servis alanı olarak düzenlenmiş, otoban yoluna kadar dayanıyor. 5 binlik planlar çalışılırken burada Erdemli Belediyesi’nin yetki sahası olan bölge planlamanın bütüncül yapılması için otoban yoluna kadar yapıldı. 5 binlik plan yetkisi de Büyükşehirlerde. İlçeler sınırlarda yol, dere gibi doğal sınırlarda anlaşırlar ise bundan sonraki imar durumu verme çalışmaları daha uygun olacaktır. Anlaşmadıkları takdirde 1/1000 ölçekli imar planlarını onama yetkisi ilçe beledilerinde olduğundan kendileri düzenleyeceklerdir. O kısmı Erdemli, diğer kısımları da Mezitli Belediyesi düzenler ve buna göre imar çalışması yapılır. Ama esas olarak belediyelerin anlaşarak uygulamada rahat olacak sınırlar için yetkilerini paylaşmasıdır.

MHP’li Meclis Üyesi Mahmut Tat da, komisyon olarak imar değişikliği teklifine mevcut şartlara uyum sağlamadığı için red kararı verdiklerinin altını çizerek, “Yoksa iş insanının bu işi yapmasına olur niyetindeydik ama plan müsaade etmediği için red vermiş olduk” dedi.

Komisyonun red kararı oy birliğiyle kabul edildi.

İLÇE BELEDİYELERİ PLANLARI BİTİRSE YATIRIMCININ ÖNÜ AÇILIR

Daha sonra söz alan AKP’li İsmail Yerlikaya ise ilçe belediye başkanlarına görev düştüğünü söyleyerek. “İlçe belediyeleri bir an önce binlik planları bitirirler ise yatırımcının önünü açarız. Buradan o sonuç çıkıyor. Çünkü planlı alanlar içinde sanayi, konut dışı gibi bu tür yatırımların yapılacağı alanları var. Bir an önce binlik planları yaparlar ise sorun çözülür” dedi

Başkan Seçer de, Yerlikaya’ya destek vererek, “Planlardaki gecikmeler vatandaşın işlerini, yatırımı aksatıyor. Yatırıma en fazla ihtiyaç duyduğu dönemler” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA