DOKTORLARDAN ŞİDDETE TEPKİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DOKTORLARDAN ŞİDDETE TEPKİ


 

Tarsus’ta Dr. Alper Cansever’in görevi başında saldırıya uğraması sağlık emekçileri tarafından protesto edildi.

Haber Merkezi

Tarsus Devlet Hastanesi'nde çalışan Ortopedi Uzmanı Dr. Alper Cansever’in görevi başında saldırıya uğraması sağlık emekçileri tarafından protesto edildi.  

Tarsus SSK Ana Binası Bahçesinde yapılan eylemde bir de basın açıklaması yapıldı. Çeşitli meslek örgütlerinin destek verdiği eylemde grup adına açıklamayı okuyan Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, “Sağlıkta şiddet sona ersin” çağrısı yaptı.

“RAHATSIZ VE KAYGILIYIZ”

“Her zaman bir hekim ya da sağlık çalışanı şiddete uğruyordu, bu kez hem hekim hem de bilgi işlem görevlisi kadın arkadaşımız birlikte şiddete maruz kaldılar” diyen Antmen, “Sağlıkta şiddetin bu kez hedefleri Ortopedi Uzmanı Dr. Alper Cansever ve bilgi işlem görevlisi Hatice Çakar oldular. Ve ne yazık ki sonuç her zamanki gibi sanığın serbest bırakılması ile sonuçlandı.

Her durumda tekrar ettiğimiz gibi, sağlık alanında şiddetin geldiği boyuttan son derece rahatsız ve kaygılıyız. Yıllardır, yapılması gerekenleri söylemekten, Sağlık Bakanlığı’nı ve yetkilileri bu konuda üzerlerine düşeni yapmaya çağırmaktan yorulduk. Sağlık Bakanlığı’nın bu dereceye gelmiş şiddet olayları karşısında neden suskun kaldığını, neden çözüm için adım atmadığını, neden önerilerimize kulak tıkadığını merak ediyoruz.

Görünen o ki, sağlık alanındaki her türlü aksaklığın ve olumsuzluğun sorumluluğunun hekimlere ve sağlık çalışanlarına yüklenmesi Sağlık Bakanlığı’nın işine gelmektedir. Kutuplaştırıcı dil ve söylemler yalnız sağlık alanında değil, toplumda şiddetin körüklenmesine yol açmakta ve gelinen düzey yaşam hakkına saldırı noktasındadır.

“SAĞLIKTA PERFORMANS SİSTEMİ KALKMALI”

Biz Mersin Tabip Odası olarak geçtiğimiz ay içerisinde yaptığımız çalıştayda Sağlıkta Performans sisteminin kalkması gerektiği sonucuna vardık, zira performans kaygısı sağlık sistemine, çalışanlara ve hastalara zarar vermekte, hekim mutsuzluğu ve sağlığın ticarileşmesi de hasta şikâyetlerinin artmasına neden olmaktadır. Tüm bunlar da sağlıkta şiddet ortamını doğurmaktadır.

Ülkeyi yönetenleri ve Sağlık Bakanlığı’nı bir kez daha uyarıyor, sağlıkta şiddetin önlenmesi için gerçekçi adımlar atmaya çağırıyor ve TTB’nin önerisi olan Sağlıkta Şiddet Yasası’nın bir an önce çıkarılmasını talebimizi tekrarlıyoruz.

Mevcut yasal yaptırımlarla bu sorunun üstesinden gelmek mümkün değildir. Sağlıkta şiddeti uygulayanlar, şiddetin derecesine bakılmaksızın tutuklanmalı ve en ağır cezalara çarptırılmalı, şiddetin körüklenmesine neden olan kutuplaştırıcı dil ve söylemlerden uzak durulmalı, tüm sağlık çalışanlarının çalışma şartları insana yaraşır bir hale getirilmeli, performans ve geçim kaygısından uzak bir sağlık ortamı yaratılmalıdır. Biz Mersin Tabip Odası olarak şiddete uğrayan arkadaşlarımızın her zaman yanlarında olacağımızı ve özellikle hukuki sürecin takipçisi olacağımızı ve sağlıkta şiddet sona erene dek mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” diye konuştu.

“ÇİRKİN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM”

Öte yandan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan da yapılan saldırıyı kınadı.

Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, sorunların çözümünün şiddet olmaması gerektiğini söyledi. “Sağlık sektörü saygıyı, sevgiyi ve şefkati içerisinde barındıran bir hizmet sektörüdür. Halkın sağlığı için gece gündüz demeden görevini yapmaya çalışan ve fedakârca mesleğini icra eden hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın sebep ne olursa olsun sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalması kabul edilemez. Sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalması onur kırıcı, üzüntü veren bir durumdur. Ülkemizin kanayan yarası olan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bir daha bu gibi durumların


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA