BARO’DAN; ‘HUKUK DEVLETİ ŞERİATLA YÖNETİLEMEZ’ TEPKİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BARO’DAN; ‘HUKUK DEVLETİ ŞERİATLA YÖNETİLEMEZ’ TEPKİSİ


 

Haber Merkezi

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz yaptığı yazılı açıklamada, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunun 14.12.2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan, islami finans kuruluşlarının bağımsız denetiminin, İslami kurallara göre denetlenmesi kararına tepki gösterdi. Yeşilboğaz kararın Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Anayasa’nın 2. Maddesinde belirtilen temel niteliklerine açıkça aykırı olduğunu vurguladı.

Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında, “İslami finans kuruluşlarının bağımsız denetimini yapmak üzere görevlendirilen denetçiler için etik kurallar belirlendi. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemede denetçilere, Kur'an ve hadislerden pek çok örnek verildi. Resmi düzenleme ile faizsiz bankacılığın denetlenmesi etik kurallara bağlanmış oldu. Bu karar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Anayasa’nın 2. Maddesinde belirtilen temel niteliklerine açıkça aykırıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Hukuk devleti şeriat ile yönetilemez. Devletimizin herhangi bir kurumu böyle bir kararı alıp Resmi Gazete’de yayımlatarak Anayasa’ya aykırı davranmak gerekçesiyle suç işlemiştir. Şeriatı, hukukun merkezine yerleştirmek isteyen, adım adım şeriat devleti kurmak isteyen siyasi iktidar bu amacına ulaşamayacaktır. Barolar ve avukatlar var olduğu sürece, ülkemizde şeriat yönetimine geçit verilmeyeceği bilinmelidir. Bu karar derhal iptal edilmelidir” ifadesini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA