GÜLNAR’DA DOKTOR SIKINTISI VAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜLNAR’DA DOKTOR SIKINTISI VAR!


 

Mersin’in Gülnar ilçesinde, Devlet Hastanesi’nde ki doktor eksikliği Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemine taşındı.

HEDİYE EROĞLU

Mersin’in Gülnar ilçesinde,  Devlet Hastanesi’nde ki doktor eksikliği Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemine taşındı.

CHP’li Meclis üyesi Ahmet Gökulu konuyla ilgili mecliste yaptığı konuşmada, ilçeye 60 kilometre uzaklıkta mahalleri olduğuna dikkat çekerek, “İlçemizde çok donanımlı bir hastane yapıldı ama dahiliyeciden başka doktor yok. Hastanenin hizmet için yapılması güzel ama Aydıncık’ta da aynı sorun var, içinde cerrah, anestezi uzmanı, göz doktoru yok. Mazeretler vardır ama bunun dikkate alınmasını istiyoruz” dedi.

AKP’DEN TEPKİ

Ancak AKP’li Meclis Üyesi Zafer Şahin Özturan, Gökulu’ya tepki göstererek, İl Sağlık Müdürlüğü’nden aldığı bilgileri paylaştı. Özturan, “Gülnar’da doktor sıkıntısı var denildi. İl Sağlık Müdürlüğü’nden Gülnar Devlet Hastanesi’nde bir dahiliye uzmanı, bir aile hekimi, anestezi uzmanı, çocuk uzmanı, kadın doğum uzmanı, acil serviste 13 doktor ve 2 diş hekimi var. Geri kalan nüfus oranına göre de dönüşümlü hizmet var. Gönül isterdi ki her şey 4 dörtlük olsun ama şuan orada öyle bir sıkıntı yok. Gelen veriler de resmi rakamlar. Ben ezbere konuşmuyorum. Bir ay sonra da bakanlıktan da bir tane cerrahınız geliyor” dedi.

AYDINCIK’TA DA SORUN VAR

AKP’li Aydıncık Belediye Başkanı Ferhat Aktan da kendi ilçesinde de nüfusa göre bir sıkıntı yaşandığını doğrulayarak, “İstenen ilçeye doktorların daha sık bir şekilde gelmesinin sağlanması. Doktorlar genelde küçük yerlerde durmak istemiyorlar. Ancak dönüşümlü olarak bizim şuanda genel cerrahımız da dahiliyecimiz de var. Bütün birimler dönüşümlü olarak geliyor” dedi.

“APANDİST AMELİYATI OLACAK OLAN ÖLÜYOR”

Yeniden söz alan Ahmet Gökulu ise AKP’li Özturan’a yanıt olarak, “Gerçekten iki doktorumuz var ama dişi çektiği zaman dolgu yapacak malzeme yok. İftira etmiyorum. Bu yaşanmış bir olay. Ben bugün dönüşümlü rotasyonla gelecek bir cerrahı bugün apandist ameliyatı olacaksa zaten Gökbelen’de ölüyor” diye konuştu.

Özturhan ise “Malzeme yok ise hekim neden böyle bir müdahale yapsın? Malzemenin olmadığı bir yerde doktor operasyon yapar mı?” tepkisi verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA