BARO VE GÖÇ İDARESİNDEN MÜLTECİLER İÇİN İŞBİRLİĞİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BARO VE GÖÇ İDARESİNDEN MÜLTECİLER İÇİN İŞBİRLİĞİ


 

Mersin Barosu ve Göç İdaresi İl Müdürlüğü işbirliğiyle mülteci sorunları çözüme kavuşacak.

Haber Merkezi

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, mülteci haklarından sorumlu Serdan Söylemez ile birlikte, Mersin İl Göç İdaresi Müdürlüğü görevine atanan Hüseyin Kemal İlday’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette Mersin’deki mültecilerin ve Suriyelilerin yaşadıkları sorunlar ile avukatlar ve Göç İdaresi arasında yaşana uyuşmazlıkların çözümüne yönelik ortak adım atıldı.

“MÜLTECİ SORUNLARINA, İNSAN HAKLARI ÇERÇEVESİNDE BAKILMALI”

Mülteci sorunlarına, insan hakları çerçevesinde bakılması gerektiğine vurgu yapan Yeşilboğaz, “Ülkelerde yaşanan iç savaşlar, ekonomik zorluklar ve siyasi istikrarsızlıklar göç hareketlerini hızlandırmıştır. Mülteciler ve ülkesinde yerinden edilmiş insanların, hakları karşısında kalınan kayıtsızlık, mültecilerin yaşadıkları tüm sorunların başlıca nedenidir. Çeşitli nedenlerle ülkelerini terk etmek zorunda kalan, gittikleri yerde insan hakları ihlalleriyle karşılaşan mültecilerin ulusal ve uluslararası hukuk çerçevesinde korunması, hukuki ve vicdani bir zorunluluktur. Ancak devletlerin, mültecileri korumaya yönelik hükümleri ihlal ettiğini görmekteyiz. Mersin’de yaşayan 350 bin Suriyeli göçmen, gerek Göç İdaresinde, gerek mahkeme salonlarında, gerekse sosyal yaşamlarında sorunlarla, hak ihlalleriyle karşılaşmaktadır. Toplumsal entegrasyonlarının sağlanabilmesi için yeterli düzeyde etkin çalışmalar yapılamamaktadır. Ayrıca, avukatların Göç İdaresinde mültecilerle ilgili sorunların çözümünde işlerini daha kolay yapabilmesi için, avukatları kısıtlayan engellerin kaldırılması gerekmektedir. Mersin’de yaşayan mültecilerin hukuki hak ve hizmetlere erişimi ile sosyal entegrasyonu, sizlerin ve baromuzun işbirliğinde önemli ölçüde sağlanacağına inanıyorum” dedi.

“MÜLTECİLERE YÖNELİK ETKİNLİKLER VE PANELLER DÜZENLEYECEĞİZ”

Daha sonra konuşma yapan mülteci haklarından sorumlu Av. Serdan Söylemez de, Mersin’deki Suriyelilerin, diğer bölgelerdeki Suriyelilerden farklı olduklarından entegrasyonun daha çabuk sağlanabildiğini ifade ederek, Göç İdaresi ile yapılacak olan ortak çalışmalarda, bu sorunun en aza rahatlıkla indirgenebileceğini söyledi. Av. Serdan Söylemez ayrıca, Mersin Barosu olarak mültecilerin entegrasyonunu sağlamak ve hakları konusunda bilinçlenmelerine yönelik etkinlikler ve paneller düzenleyeceklerinin bilgisini verdi.

Kentimizin önemli sorununun çözümüne yönelik Mersin Barosu ile istişare içerisinde olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Mersin İl Göç İdaresi Müdürü Hüseyin Kemal İlday ise, Mersin’de mülteci sorunlarının aşılmasında ve hak ihlallerinin önlenmesinde Mersin Barosu ile işbirliği yapılmasının etkin çözümler getireceğine inandığını kaydetti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA