İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ’A ÇAĞRI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ’A ÇAĞRI!


 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şubesi 21 Aralık’ta yapılacak olan Mersin Bölge Mitingi’ne çağrı yaptı. Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, yapılan zamların karşısında vergi rekortmeninin emekçiler olduğunu belirtti.

Gizem Ekici

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şubesi yılsonu açıklanacak olan asgari ücret zammı ve birçok ürüne uygulanacak olan zammın adaletsiz olduğunu vurguladı. SES Mersin Şubesi’nde konuşan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, “Birçok kişinin adı vergi rekortmeni diye anılıyor ama esas vergi rekortmenleri bu ülkenin emekçileridir. Adalet; gelir dağılımında, vergide, sokakta, mahkemede her yerde aşınıyor, yok ediliyor. Nüfusun yüzde 1’lik kesimi ulusal servetin yüzde 54,4’ünü elinde tutarken,  en düşük gelire sahip yüzde 20’lik kesimin toplam gelirden aldığı pay ise sadece yüzde 6’da kalıyor. Az kazanandan çok, çok kazanandan az vergi politikası sürdürülüyor” dedi.

“İŞSİZLİĞE, YOKSULLUĞA ÇARE ÜRETMEKLE GÖREVLİ”

Rakamlar, veriler bir yana diyen Bozgeyik  “’Tünelin sonundaki ışık büyümeye başladı’  masalları anlatılan 2019’un Türkiye’sinde işsizlikten, yoksulluktan bunalan insanlarımız canlarına kıyıyor. Kapılarında ‘Dikkat siyanür var, polisi arayın, içeri girmeyin’ yazan, yoksulluğun sindiği evlerden cansız bedenler çıkarılıyor. İşsizliğe, yoksulluğa çare üretmekle görevli olanlar ise çareyi internetten siyanür satışını yasaklamakta arıyor” diye konuştu.

Bozgeyik devamında şunları söyledi;

“Ülkeyi yönetenler 2020 bütçesi ile ekonomik krizin,  tutturulamayan hedeflerin faturasını başta emekçi sınıflar olmak üzere dar gelirlilerin üzerine yıkmaya hazırlanıyor. Bu ağır koşullara rağmen ücretine zam istemek, hak istemek, adalet istemek hainlik(!) olarak görülüyor, en meşru talepler gözaltı ve tutuklamayla karşılık buluyor.

Peki,  %1’in çıkarı için %99’u yok sayan bu adaletsizliğe, haksızlığa karşı işçiler, emekçiler, yoksullaştırılan halk çaresiz midir?   

Öte yandan bir gecede çıkartılan KHK'lerle ihraç edilen kamu emekçileri, seçilmişlerin yerine atanan kayyumlar tarafından işlerine son verilen belediye çalışanları ve aileleri açlığa mahkûm ediliyor”.

Bozgeyik son olarak; “Bütçe hakkımız önündeki engellerin kaldırılması için, vergide adaletin sağlanması ve emekçiler üzerindeki vergi yükünün azaltılması için, toplanan vergilerin halka ve emekçilere dönmesi için; 21 Aralık’ta Mersin’de, 22 Aralık’ta Diyarbakır’da ve 11 Ocak 2020 tarihinde İzmir’de bölge mitinglerini hayata geçireceğiz. Tüm emekçilere, emeğin dostlarına, demokrasi güçlerine bu mitinglere katılmaları için buradan bir kez daha çağrıda bulunuyoruz” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA