AŞI KARŞITLIĞI ÇOCUK HAKLARI İHLALİDİR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AŞI KARŞITLIĞI ÇOCUK HAKLARI İHLALİDİR


 

Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu; aşı karşıtlığının çocuk hakları ihlali olduğunu, aşı karşıtı kişilerin önüne geçilmesi ve bilimsellikten uzak açıklamalara biat edilmemesi için Sağlık Bakanlığı’nı göreve çağırdı.

Haber Merkezi

Aşı karşıtlığının gün geçtikçe daha çok hastalığın artmasına sebep olmasından dolayı bilimsellikten uzaklaşmamak gerektiğine vurgu yapmak için açıklama yapan Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu yazılı bir açıklama yaptı. yapılan yazılı açıklamada, “Hiçbir bilimsel ortamda aşıların gerekli olup olmadığının tartışıldığını duyamazsınız. Yapılması gereken, insanların aşı olmaması için değil, tam tersine, aşıların gelişmiş-gelişmemiş tüm ülkelere aynı miktarda ve kolaylıkla temin edilmesi, zengin-fakir herkese ücretsiz şekilde yapılması için mücadele etmektir. Aşılar bütün insanlık içindir”.

“BİLİMSEL GERÇEKLERDEN YANLIŞ SONUÇLAR ÇIKARTARAK YALAN SÖYLÜYORLAR”

Aşıların gereksiz ve zararlı olduğunu iddia eden kişilere ‘aşı Karşıtı’ dendiğine değinen Yönetim Kurulu, “Aşı karşıtlarının komplo teorilerini dillendirmedeki başarısı da şüphesiz aşı karşıtlığının etkisini artırmaktadır. Aşı karşıtları toplumu ikna etmek için iki önemli taktiğe başvurmaktadır. Birincisi; doğru olmadığı açık olan bilgilerin büyük bir iddia ile doğruymuş gibi savunulmasıdır. İkinci taktik çok daha ikna edici ve sinsidir. Açıkça yalan söylemek yerine bilimsel bazı gerçekleri çarpıtarak veya onlardan yanlış sonuçlar çıkartarak, bir anlamda bilimi kullanarak, yalan söylemektir. Biliminsanlarının bu gibi atılan iddiaları yalanlanmasından utanmayan aşı karşıtı kişiler, yapılan yalanlamalardan utanmadan daha farklı iddialar ortaya atmaya devam ediyor. Aşı karşıtlığının etkisini azaltabilmek, her fırsatta ve her ortamda bilimsel gerçekleri ortaya koymakla mümkündür.  Örneğin Türkiye'de 2019 yılının ilk on ayında doğrulanmış kızamık olgu sayısı 2719'dır.Bunların yaklaşık 1800'ü 5 yaşın altındaki çocuklar, Olguların büyük çoğunluğunu aşı olmayanlar oluşturuyor. Son on yılda 2013'teki salgından sonra en yüksek olgu sayısıyla karşı karşıyayız. Bu anlamda biz Mersin Tabip Odası olarak, aşı karşıtlığının bir Çocuk Hakkı İhlali olduğunu düşünüyoruz ve sağlık bakanlığını bu ihlale karşı mücadele etmeye çağırıyoruz” diye açıklama yaptı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA