“ERDOĞAN SARAY’DA TİMSAH MI BESLİYOR?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ERDOĞAN SARAY’DA TİMSAH MI BESLİYOR?”


 

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TBMM Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanlığı bütçesi üzerine CHP Grubu adına konuşma yaptı.

“3 milyar 153 milyon lira gibi itibarlı bir bütçeyi konuşmak üzere söz aldım” diyen Başarır, “Evet, bu bütçeyi anlamak için bir önceki Sayıştay raporlarından bazı örnekleri verelim, bakalım, bu sarayın bütçesi nasıl kullanılmış?” dedi.

Sarayın 10 milyon lira giyecek ve tuhafiye giderlerine dikkat çeken Milletvekili Başarır, “Değerli milletvekilleri, biz bu parayla 20 bin tane takım, 60 bin kravat, 50 bin tane gömlek alabiliyoruz. Ama bu ülkede çocuğuna 2 metre kumaştan pantolon alamayan bir baba intihar ediyor, işte, itibarınız.

Saray için 4 tane zırhlı araç aldık, 80 milyon verdik, onu bir kenara koyalım. Sarayın sadece araçlarının lastik gideri 2,2 milyon, bunlar Sayıştay raporlarından. Ama bu ülkede yüz binlerce vatandaş çocuklarına 10 liraya lastik ayakkabı alamıyor.

BİR BABA İNTİHAR EDİYOR, CEBİNDEN 1,5 LİRA ÇIKIYOR

Şimdi, sarayımızın 6,3 milyon yiyecek içecek gideri var, itibarınız. Ama benim ülkemde pazara gidemeyen bir baba intihar ediyor, cebinden 1,5 lira çıkıyor itibarlı milletvekillerim.

Evet, sarayımızın sadece hediye paketlerine –‘hediye’ demiyorum- 800 bin lira ayırmışsınız, boş kutulara. Ama kiler boş, dolap boş, halkın çantası boş.

“CUMHURBAŞKANI NE BESLİYOR? ASLAN? TİMSAH? SIRTLAN?”

En ilginç olanı, sarayın 145 bin lira yem gideri var. Ya, çok merak ettim, bu Cumhurbaşkanı ne besliyor? Aslan? Timsah? Sırtlan? Ne besliyor bu adam? Sonra aklıma geldi, beyefendi organik besleniyor, organik. Yani yumurtası, tavuğu, eti, koyunu, sütü, peyniri; beyefendi organik beslenmesinin yem parasını halkın vergisinden alıyor, işte, sizin itibarınız.

Sarayın aylık elektrik faturası ne kadar? 850 bin lira. Beyler, 2019 Ocak-Eylül ayları arasında 3,5 milyon insanın elektriği kesilmiş, Fatih'te 4 kardeş 607 lira elektrik faturasını ödeyemediği için intihar ediyor. Siz de bu bütçeyle övünüyorsunuz.

Rize eşrafından Cumhurbaşkanımız. Halkın tepesine 10 liralık çayları atıyor. Ya kendisi... 4.500 lira kilosu beyaz çay içiyor. İşte itibarınız!

“CUMHURBAŞKANININ ÇATAL BIÇAK TAKIMINA 1,5 MİLYON LİRA VERMİŞİZ”

Burada bir de Sayıştayın denetiminden geçmeyen harcamalar var. Mesela nedir? Sayın Cumhurbaşkanının çatal bıçak takımına 1,5 milyon lira vermişiz, iyi kessin diye. Sayın Cumhurbaşkanının bir seferlik mutfak kullanım araçlarına 1,4 milyon vermişiz. Süs eşyalarına 3,6 milyon vermişiz. Beyefendimizin saray mobilyaları 39 milyon. Peki, son marifeti ne? Yüzen saray. Yatına da 57 milyon lira para ayrılmış.

“KEŞKE SİZİN ŞU SOKAKTA DA YÜZÜNÜZ AK OLABİLSEYDİ!”

Bakın, ben plakalarınıza bakıyorum, AK; tabelanıza bakıyorum AK; isminize bakıyorum, AK. Keşke sizin şu sokakta da yüzünüz ak olabilseydi! Keşke.

Sayın Cumhurbaşkanı Ayda Bir Trump'a Hesap Verirken Halkın Meclisine Mi Hesap Veremiyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA