“SEN ODA’NA SAHİP ÇIK, ODA SANA SAHİP ÇIKSIN!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SEN ODA’NA SAHİP ÇIK, ODA SANA SAHİP ÇIKSIN!”


 

GİZEM EKİCİ

Tarımda yapılan birçok hatanın mesleklerini kötü etkilediğini ama bunların çözüme ulaşması için yapılacak olan seçime aday olduğunu duyuran Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Mersin Şube Başkan adayı Necmi Birim, “Sen ODA’na sahip çık, ODA sana sahip çıksın!” dedi.

Seçim sürecine giren Birim, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısı ile seçimler için vaatlerde bulundu. Birim’in vaatleri şu şekilde: “Tüm Türkiye’de olduğu gibi Mersin’imizde de örgütlülüğümüzü zayıflatmak için hatalı uygulamalar yapılmıştır. Örgütlülüğümüzü yeniden tesis etmek ve mühendis arkadaşlarımızı odaya kazandırmak için her türlü çalışmayı yapacağız. Genç, mesleğe yeni atılan, işsiz mühendis arkadaşlarımıza sahip çıkılacak, odamızda bir insan kaynakları dosyası oluşturulacaktır. Gerekli takipler ve güncellemeler yapılacaktır. Pestisit ve gayri sıhhi maddelerle temas halinde olan meslektaşlarımızın erken emekli olabilmesi için gerekli girişimlerde bulunacağız. Bünyemizde yetkin arkadaşlarımızın katılımı ile çözüm odaklı, konusunda tecrübeli paydaşlarla fidancılıktan hayvancılığa, sebzecilikten meyveciliğe kadar tarımın alt alanlarında çalışma komiteleri kurup, ileri ve teknik düzeyde çalışmalar yapılacaktır. Meslektaşlarımızın yoğun olduğu çevre ilçelerde ilçe sorumluları görevlendireceğiz. Mesleğimizin varlık sebebi olan küçük ve orta boy üreticilerimizin üretimden kopmaması adına ucuz girdinin sağlandığı ve bilgi paylaşımının rahatlıkla yapılabildiği kooperatifleşmenin yaygınlaştırılması için teknik ve detaylı çalışmalar yapılacaktır. Mühendis arkadaşlarımızın sosyal alanda daha etkili olabilmeleri ve refah düzeylerinin artması için gerekli çalışmalar yapılacaktır. Mühendis arkadaşlarımızın yabancı dil sorununu çözmek için dil eğitimleri konusunda çalışmalar hemen başlatılacaktır. Zirai ilaç bayilerimizin denetlenmesi sırasında Odamızdan da yetkilendirilmiş bir meslektaşımızın bulunmasında yarar görüyoruz. Bu konuda Genel Merkezimiz ile birlikte Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunacağız. Üretim modeli ve iklim konusunda yakın benzerlikleri olan, aynı sahili paylaştığımız bölge illeri Muğla’dan Hatay’a kadar ZMO Şubeleri ile ortak hareket edip, güç birliği kurulacaktır”.

Birim son olarak, “Çeşitli sektörlerin var olduğu, tarım ve tarıma dayalı sanayinin ön planda olduğu bir kent olan Mersin’imizin Ziraat Mühendisleri olarak, heyecanımızla, birikimimizle, yetkin, tecrübeli ve dinamik kadromuzla göreve talibiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA