İKTİDAR VEKİLİ TAŞKIN BİTMEYEN PROJEYİ SORDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İKTİDAR VEKİLİ TAŞKIN BİTMEYEN PROJEYİ SORDU


 

Haber Merkezi

AKP Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a çalışmaları devam eden Konya-Karaman-Ulukışla, Adana-Osmaniye-Gaziantep ve Mersin hızlı tren hatlarının ne zaman sonuçlandırılacağı hakkında soru sordu.

TBMM’de devam eden bütçe görüşmelerinde söz alan Taşkın açıklamasında şunları söyledi, “2002 yılından itibaren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti hükümetlerince Ankara-Eskişehir ve Ankara- Konya Yüksek Hızlı Tren hatlarını yaparak Türkiye'yi yüksek hızlı tren ülkeler ligine çıkarttık.

Konya-Karaman-Ulukışla, Adana-Osmaniye-Gaziantep ve seçim bölgem Mersin'e hızlı tren hattı çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmaları ne zaman sonuçlandırmayı hedefliyorsunuz?” dedi.

Bakan Turhan ise verdiği cevapta, 423 kilometrelik Konya-Karaman-Niğde (Ulukışla)-Mersin-Adana Hızlı Tren Projesi'nde; 102 kilometrelik Konya-Karaman Hızlı Tren Projesi'nin 2020 yılının ikinci çeyreğinde tamamlanması ve hızlı tren işletmeciliğine geçilmesini planladıklarını açıkladı.

“135 kilometrelik Karaman-Ulukışla kesiminin 2022, Ulukışla-Yenice kesimini ise 2025 yılında tamamlamayı hedeflemekteyiz” diyen Turhan, “Yine, 67 kilometrelik Adana-Mersin arası yapım, ihale hazırlık çalışmaları devam ediyor, projenin 2022 yılında tamamlanması hedefleniyor” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA