SURİYELİ ÖĞRENCİLER, İNGİLİZCE ÖĞRENDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SURİYELİ ÖĞRENCİLER, İNGİLİZCE ÖĞRENDİ


 

Haber Merkezi

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Türkiye’de British Council tarafından yürütülen ‘Suriyeliler İçin Yüksek ve İleri Öğretim Fırsatları ve Perspektifleri’ (HOPES) projesi, Suriye’den gelen sığınmacıları ve durumdan etkilenen yerel halkları desteklemek amacıyla yerel ve bölgesel eğitim kurumları tarafından yürütülen yenilikçi, kısa süreli eğitim projelerine fon sağlıyor. Orta öğrenim sonrası yaştaki Suriyeli mülteciler ile yüksek sayıdaki mülteci akınından etkilenen ev sahibi ülkelerin gençlerinin kaliteli yüksek ve ileri eğitime erişimini kolaylaştırmayı amaçlayan proje, aynı zamanda Suriyeli gençlere daha iyi bir gelecek sunabilmeyi ve Suriye'nin kriz sonrası yeniden inşasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Avrupa Birliği’nin Suriye Krizi’ne yönelik bölgesel yardım fonu tarafından finanse edilen HOPES, Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD), British Council, Campus France ve Nuffic tarafından yürütülüyor. 12 milyon Euroluk proje, genç Suriyelilere eğitim imkânı tanımak ve savaş sonrası Suriye’nin yeniden inşasına hazır olmalarına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Proje kapsamında, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde eğitim gören 150’yi aşkın Suriyeli öğrenci, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi A Salonunda düzenlenen sertifika töreniyle eğitimlerini tamamladı.

İki etap olarak düzenlenen eğitimlerde öğrenciler, seviyelerine göre A1, A2, B1 ve B2 gruplarına ayrılarak Mersin Üniversitesi’nin deneyimli akademik personelleri tarafından yüzer saatlik eğitimlere tabi tutuldu. Eğitimleri başarı ile tamamlayan Suriyeli öğrencilere törende, British Council tarafından seviyelerine göre dil belgeleri, Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından da sertifikaları takdim edildi.

Törene Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, British Council temsicileri Bora Can ve Deniz Çetin’e plaket takdim etti. MEÜSEM Müdürü Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade’ye plaketi ise Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı tarafından takdim edildi.

British Council Türkiye Sınavlar Müdürü Bora Can tarafından da Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade’ye teşekkür belgesi sunuldu.

Etkinlikte öğrenciler dans ve müzik gösterileri yaptı, şiirler okudu. ‘’Anadolu’’ şiirini MEÜ Mimarlık Fakültesi öğrencilerinden Lema Osmanağa seslendirdi. Eğitim Fakültesi Türkçe Bölümü öğrenciler de eşlik ettiği gösteri büyük beğeni topladı.

Konservatuvar Keman Sanat Dalı İlköğretim 5. Sınıf Öğrencisi Abdullatif Jalki ve Korno Sanat Dalı Öğrencisi Gays Jalki kardeşler geleneksel şarkılardan oluşan potpori sunarken, Öğr. Gör. Piyanist Ferdi Çümendur eşliğinde, Sahne Sanatları Bölümü Opera Ana Sanat Dalı öğrencisi Songül Ekici arya seslendirdi. MEÜ Devlet Konservatuvarı’ndan Öğr. Gör. Aslı Demirağ’ın eşliğinde, MEÜ öğrencisi Gays Jalki, Çaykovski’nin ‘’Eski Fransız Şarkısı’’ adlı eserini sundu.

MEÜ Mimarlık Fakültesi öğrencilerinden Siba Osmanağa ve Lema Osmanağa’nın gitar ve piyano ile icra ettiği “Hatırla Sevgili eserine Devlet Konservatuvarı Bale Ana Sanat Dalı öğrencilerinden, Ardis Kanat Tekkanat, Sena Önel, Oben Güney Tekkanat, Lara Danışoğlu bale gösterileri ile eşlik etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA